3 sätt att få lockigt hår utan locktång!

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 15:27
3 sätt att få lockigt hår utan locktång!
Drömmiga lockar ligger högt på mångas lista

Vi vet alla att när vi lockar och plattar vårt hår sliter det väldigt mycket. Men ändå så gör vi det eftersom resultatet oftast blir bra! 

Däremot finns det andra tekniker för att skapa lockigt hår, som faktiskt inte sliter på håret. Eller i alla fall inte lika mycket som en plattång eller locktång. Vi har testat tre olika sätt för att få lockigt hår, läs nedan om våra tips! 

De perfekta lockarna utan tången!

Köks- eller toalettpapper 

Du har säkert antingen kökspapper eller toalettpapper hemma i ditt hus för diverse händelser. Visste du att detta även är den perfekta produkten för att skapa ett lockigt hår? Börja med att applicera en mousse i håret, detta kommer göra att slutresultatet blir bättre. Beroende på hur tjockt hår du har, riv sedan av tillräckligt många pappersbitar. Rulla sedan ihop pappret och vira en hårslinga runt pappret. Fäst hårslingan med en tofs eller ett spänne och sov sedan en natt med detta i håret. 

Sugrör

I grund och botten är det samma process som för papperstekniken, fast nu använder vi sugrör istället. Sugrören gör att lockarna blir mindre så vill du någon gång pröva på att ha afro-hår, är detta en bra tips! Eftersom sugrören är mindre tar det dock lite längre tid att förbereda. Vira hårslingan runt sugröret och fäst sedan med en tofs eller en spänne. Detta sätt är inte jättebekvämt att sova med så när du går och lägger dig är ett tips att sätta på dig en badmössa. Badmössan minskar friktionen och skapar dessutom ett bättre resultat. Plocka ut sugrören nästa morgon och separera lockarna med händerna och slutligen addera lite olja. En rekommendation är att be en vän om hjälp, att plocka ut 70 sugrör ur håret är inte alltid jättekul och kan även bli ganska tröttsamt ;)

Hårband

Vill du förkorta tiden för att få ett lockigt hår? Då kan du använda ett hårband. Detta är med all säkerhet det snabbaste men även den enklaste sättet, allt du behöver är ett hårband. Placera hårbandet lite ovanför öronen och låt allt hår vara under hårbandet. Ta hårslinga för hårslinga och vira dem runt hårbandet. Resultatet kommer vara lite grövre lockar. 

3 sätt att få lockigt hår utan locktång!
Lockar får ditt hår att se tjockare och mer hälsosamt ut.

Om ovan inte fungerar...

Låt säga att du prövar ovanstående tekniker men det verkar fortfarande inte fungera och ser absolut inte ut som på bilden här ovan. Du får lite lätt panik eftersom du snart ska iväg och klockan tickar. Då har vi 3 sista snabba tips för att fortfarande naila en snygg frisyr: 

  1. Den klassiska hästsvansen. Sätt upp håret och addera ett läppstift och det ser lika elegant ut som lockigt hår. 
  2. Fläta eller snurra två stora slingor från främre delen av håret vid ansiktet och för ihop dem bakom hjässan med en liten gummsnodd. Romantiskt snyggt och inger en skandinaviskt look. 
  3. Har du en allmän dålig hårdag och ingenting kommer funka? Då tipsar vi om att kolla in mössorna, det är så vi alltid löser problemet! 

Sist men ABSOLUT inte minst vill vi bara nämna att vissa har haft sämre hårdagar än dig... (se film nedan!) 

Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG