Hållbara modemärken som är värda din investering

Av Amelia Abelo | Avslöja annons | 13/07/2022 13:55
Hållbara modemärken som är värda din investering
Skaffa en hållbar garderob för framtiden!

Hållbarhet inom mode blir allt viktigare i en värld som fokuserar på att göra grönare val för planeten.

Som tur är ser vi denna trend växa i modebranschen, med modemärken som blir mer hållbara och konsumenter som är villiga att investera i mer miljövänliga kläder. Däremot kan det vara svårt för konsumenter att hitta mode som fokuserar på hållbarhet och en bättre framtid för oss och vår jord. Därför har vi på Fashiola plockat ut hållbara varumärken och kollektioner som är värda din investering för en bättre framtid!

 

Epilogue kollektionen från Gucci

Epilogue är en Gucci-kollektion av Alessandro Michele som strävar efter att lämna modets gamla regler bakom sig. Genom att förmedla tanken att plaggen du köper alltid ska kunna bäras, istället för bara under en modesäsong, tar det ett steg bort från fast fashion och mot en mer hållbar framtid. Kollektionen främjar också inklusivitet genom att porträttera medlemmar från Guccis designteam som designat kläderna, istället för traditionella modeller.

Levi's

Levi's jobbar mot en grönare framtid genom att genom tillverkning och materialval gör deras jeans och andra produkter så slitstarka som möjligt. Varumärket fokuserar på innovationer som bomullshampa, Levi's® WellThread, Water<Less® och andra tillverkningstekniker konsumerar mindre resurser och producerar mindre avfall. Levi's erbjuder även sina kunder tillgång till sin Tailor Shop som lagar och syr om dina kläder för att de ska kunna användas hela livet.

 

HOUSE OF DAGMAR

Hållbarhet har varit ett kärnvärde för det svenska modemärket House of Dagmar sedan starten 2005. Under 2019 skapade House of Dagmar sin GOOD CHOICE-tagg, som hjälper shoppare att identifiera hållbara produkter . Varor taggade GOOD CHOICE består av minst 50 % mer hållbara material, såsom GOTS-certifierad ekologisk bomull, mulesingfri merinoull, kromfritt läder, regenererade fibrer och FSC-certifierad viskos. Idag, som ett resultat av deras engagemang för hållbarhet, bär 90 % av sortimemtet märkningen GOOD CHOICE. Under Copenhagen Fashion Week 2021 vann varumärket den första ZALANDO SUSTAINABILITY AWARD någonsin.

ONLY Life kollektionen från ONLY

ONLY har satt upp det ambitiösa målet att se till att minst 50 % av alla klädernas material ska vara hållbart år 2025. ONLY LIFE är en kollektion med ett hållbart produktsortiment från varumärket som skapades med syftet att ta hand om planeten och kommande generationer.  Alla produkter i kollektionen är märkta med en grön eller rosa “ONLY LIFE” hashtag som visar att plagget uppfyller kravet på minst 50 % hållbara material.

ARKET

ARKET är ett varumärke för hållbart mode och samtida skandinavisk design. Kollektionerna är inspirerade av begreppet “vackrare vardagsvara”, som ligger till grund för den nordiska modernismen, och består av välgjorda nyckelplagg för herr, dam och barn. De material ARKET märker som "mer hållbart anskaffade" är de som är medvetet producerade på ett mer etiskt eller ansvarsfullt sätt, eller som naturligt har en lättare prägel på miljön. Denna definition är baserad på en bedömning av materialets hela livscykel. Våra favoritmaterial med hållbara råvaror inkluderar för närvarande: Ekologisk bomull, Bomull kommer från BCI, Återvunnen bomull, Linné.

 

& Other Stories

Med kreativitet och inspiration i hjärtat, närmar & Other Stories varje del av varumärket med ett hållbart tänkesätt – hållbarhet berör både människor och planet. Deras ambition är att skapa älskvärt cirkulärt mode av premiumkvalitet som håller utöver säsongen. På den här resan letar de ständigt efter sätt att förbättra. Ett av varumärkets viktigaste mål är att använda 100 % hållbart framställt eller återvunnet material till 2030.

COS

COS erbjuder kläder i stilren design för män, kvinnor och barn i raka linjer, mjuka material och behagliga färger.Sedan lanseringen 2007 har varumärket sålt basplagg av god kvalitet som tillverkas med traditionella tekniker för att leva långt över säsongerna. COS omdefinierar dina förväntningar på den moderna garderoben, med kollektioner som bygger på kvalitet, livslängd och en hållbar designstrategi. Idag är över 92 % av kollektionen gjord av mer hållbara material och är på god väg mot 100%.

Reborn kollektionen från NA-KD

För NA-KDs mer hållbara val är produkterna gjorda av certifierade, mer hållbara material, vilket gör att de är bättre än de som innehåller konventionella material. Produkter märkta "More Sustainable" på vår webbplats skapas också i fabriker som deltar i deras miljöprestandaförbättringsprogram, med hjälp av Higg Index. Varumärket kommer att fortsätta driva på för framsteg. Framöver siktar NA-KD på att Reborn-produkter ska tillverkas med nya innovativa material eller produktionstekniker - såsom återvunna fiskenät och icke-kemiska tygfärger med hjälp av frukt och grönsaker.

 

Fler varumärken och kollektioner som erbjuder hållbara produkter

 

 

 

 

 

 

                                                                                                        

 

 

 

 

 

Love, AmeliaAmelia Abelo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG