5 trendiga vinterjackor 2019 för dam

Av Jenny Finne | Avslöja annons | 19/10/2022 07:19
5 trendiga vinterjackor 2019 för dam
En kvinna bärandes trendig vinterjacka

Nu lämnar vi hösten, och vi går mot vinter. Om du, som jag, letar efter en ny jacka för vintern, så kanske vi står inför samma problem: Hur ska man välja rätt vinterjacka? Ska man välja den snygga kamelfärgade kappan som man älskar, eller en mer praktisk och varm dunjacka?

5 trendiga vinterjackor 2019 för dam

Att klä sig varmt är den första prioriteten för de flesta kvinnor, men då måste man naturligtvis ha en bra jacka som kan hålla kylan ute. Ullkappa, dunjacka eller fårskinnsjacka? Vad ska man välja i år? Med så många snygga vinterjackor kan det vara tidskrävande och svårt att hitta den perfekta jackan. Om du letar efter en trendig och snygg vinterjacka som håller dig varm i vinter, hittar du ett brett sortiment av jackor hos Monik. Utforska och shoppa Monki jackor nu

Jag har samlat 5 tips till att hitta en trendig vinterjacka 2019 för dam, så jag hoppas att jag kan ge dig lite inspiration!

  • Kappa med djurmönster

Djurmönster har varit en av de största trenderna under 2018, och denna trend är en stayer genom vintern 2019-2020. Leopardmönster är garanterat det mest populära av alla djurmönster, och det passar så bra på en vinterkappa. Om du inte är ett fan av prickar, kan du självklart också välja orm- eller zebratryck istället. Kör på en lång damkappa och kombinera med enkla detaljer som svarta stövlar och handväska. Om du tycker att det är lite överdrivet att det djuriska skall vara det dominerande plagget, kan du istället välja att använda stövlar eller en handväska med djurmönster till en enfärgad kappa. 

Vinterjacka 2019
Djurmönstrad kappa
  • Oversized dunjacka

Dunjackan är faktiskt en av vinterns hetaste kläder! Om du vill följa trenden, så skall du välja en oversized modell! Med en dunjacka kommer du också garanterat hålla värmen på de kallaste dagarna. I motsats till kappan kommer du att uppnå ett mer sportigt och coolt uttryck med dunjackan, och speciellt om du väljer en överdimensionerad modell. Satsa på en elegant och varm dunjacka som du kan matcha till allt! Och ett extra litet tips är att välja en modell som har hög krage, det är så bekvämt!

 

5 trendiga vinterjackor 2019 för dam
Oversized dunjacka
  • Rutmönster

Jag har nämnt det förut, men den största trenden som kom hösten 2019 var rutmönster. En rutig damkappa är supersnyggt, och i motsats till djurmönster är rutigt lite mer tidlöst och klassiskt. Om du vill investera i en ny jacka för vintern rekommenderar jag verkligen en snygg rutig kappa. Välj en jacka med ett bälte i midjan så att du skapar en feminin figur.

 

5 trendiga vinterjackor 2018 för dam
Rutmönstrad jacka
  • Fårskinnsjacka:

Fårskinnsjackan var väldigt trendig på 70- och 80-talet och är tillbaka för fullt i år. Om du vill investera i en väldigt varm jacka, är fårskinnskappan något för dig! Välj en modell med enkla detaljer och hög kvalitet, och du kommer att kunna använda den livet ut. Om du inte vill köpa en jacka i äkta skinn, finns det lika många fina varianter i falskt läder, eller som alternativ, en ordentlig fuskpälsjacka! 

Vinterjacka 2019
Jacka i fårskinn
  • Cape

    Jag vill säga att capen är underskattad, eftersom de flesta väljer en kappa eller trenchcoat snarare än en cape. Men snälla, ge den en chans! Jag tycker verkligen att capen är feminin och klassisk, och det är så snyggt att kombinera en fladdrande kappa med skinny jeans och höga ankelboots. Ett tips när det är extra kallt ute är att klä sig med en tunn dunjacka under capen. På det sättet kommer du att hålla dig varm, utan att jackan under visas.
Vinterjacka dam 2019
Cape matchas med jeans.
Love, JennyJenny Finne
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG