Årets viktigaste färg 2019

Av Sophie Tarif | Avslöja annons | 26/02/2019 09:48
Årets viktigaste färg 2019

När det gäller färg, vem är bättre att lita på än experterna själva? Pantone. För 2018 valda Pantone Ultra Violet till årets färg! Trots att det tog lite längre tid än färgen Gen Z Yellow att plocka upp, har trenden definitivt gjort sitt framträdande på modevärlden i år.

Så, vad är årets färg 2019?

 

Årets vigtigste farve korral

2019 = Living Coral

Living Coral är tänkt att reflektera den positiva energin framåt 2019, en färg som kommer att ge näring, komfort och förtrogenhet som får oss att må bra.

För att förklara, Living Coral är mindre flashy än förra årets Ultraviolet men fortfarande ljust och engagerande. Living Coral beskrivs som en mättad orange bas med en gyllene underton. Dessutom symboliserer denna korallfärg den verkliga världen och de korallreven som vi vill ta vara på, men som håller på att dö ut på havets botten. Living Coral är en vacker färg på blommor, som kommer att vara bland de mest populära av alla vårens färger 2019.

Jag är mycket glad över färgen för 2019: Living Coral (ja, korall är min favoritfärg)! Du kommer vanligtvis se mig med några accessoarer i färgen korall; en scrunchie i håret eller en vattenflaska, eftersom det inte är så lätt att hitta kläder i riktigt samma nyans. Men tack och lov har jag nu alla ursäkter för att presentera "årets färg 2019" i bloggar och trender (du har blivit varnad). Jag ser särskilt fram emot att upptäcka utbudet av korallfärgade vår- och sommarkläder.

Även om Pantone har valt Living Coral för sin färg år 2019, bör vi också överväga den större bilden.
Vilka andra färgpaletter har Pantone nyligen släppt?

Metallic Shimmers

Med imponerande 200 nyanser har denna färgpalett tagit inspiration från vår generations fascination av teknologi, och därför skapade färgexperterna en samling speciellt för elektronik och allting glänsande. Roligt nog, metall har varit en trend för en stund... Vi har sett massor av metallicfärgade skor på influencers världen över i år. Vad som är coolt är det omfattande utbud av tillgängliga färger! Metallic är inte längre bara guld eller silver, men berör också glänsande marin, brun, rosa och mer. Var säker på att den metalliska trenden fortsätter som futuristiskt mode under 2019!

Pantones förutsägelser för vår / sommar 2019

Varje år samlas Pantones team för att titta närmare på vilka färgtrender som är populära från modeshows  - vad var deras tankar för SS19? När våren kommer vill vi titta närmare på omkring 12 framträdande färger. Kolla in Pantones fullständiga rapport här.

Personligen tror jag att det finns olika nyanser av den naturnära färgpalett som kommer att gälla, till exempel,  den gröne “Pepper Stem” . Du bör hålla koll på denna uppfriskande gröna färg som i kombination med olika mönster, kommer att vara synlig under modesommaren 2019.

Vad tror du, följer du prognoser för färgtrender? Låt oss veta dina tankar!

 

Love, SophieSophie Tarif
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG