Back to Basics

Av Anna Øverås | Annonsvilkor | 2019-04-10 10:38
En solid basisgarderobe

10 basplagg som utgångspunkt för din garderob

Välj ut 10 basplagg som du kan använda för allt och styla dem med mer trendiga kläder!

Vi lever i 2019, och det finns många bra argument för att rensa upp i din garderob! Kanske du har en önskan av att vara mer av en minimalist, antingen för att du har insett att du har överdrivet mycket kläder, eller bara för att du inte har plats i din lilla lägenhet? Kanske vill du avstå från slit- och slängsamhället vi lever i, och stödja en bättre miljö genom att handla mindre och fokusera lite mer på hållbarhet.

Oavsett vad dina önskemål är, så finns det många som tycker att ett avskalat hem ger ett rensat huvud! Om du är som jag och kollar garderoben upp till fem gånger om dagen, så tycker jag verkligen att back to basics är en approach att sträva efter i vägen mot en minimalistisk livsstil. Tänk om du hade en solid basgarderob, som bestod av klädesplagg som du alltid trivs i, oberoende av humör och tillfälle? Och tänk om du inte längre behöver röja runt mellan högar av gamla och nya kläder, med en känsla av att du ändå aldrig har något att klä dig i? Om du väljer ut några favoritplagg, kommer du också lättare kunna få en självklar och säker stil!

En solid basisgarderobe

Under de senaste tre åren har jag flyttat fyra gånger mellan olika länder och varje gång har jag blivit lika frustrerad över att ha så mycket kläder att ta ställning till. Resultatet av detta är att jag har gett bort sopsäckar med kläder, skor och tillbehör (förhoppningsvis har det hamnat hos någon som behöver det mer än jag). Jag har fokuserat på att behålla kläder som är tidlösa och av kvalitet, och som jag kan styla på olika sätt så att det ändå ser bra ut. Basplaggen ska givetvis kombineras med mer trendiga och unika plagg, men målet är att huvuddelen av garderoben ska bestå av en uppsättning baskläder. I samband med mitt oändliga städprojekt har jag valt 10 basplagg som är utgångspunkten för min garderob.
Hoppas du kan inspireras att göra detsamma!

En solid basisgarderobe
 • T-shirt

  Den vita t-shirten kommer säkert inte som en överraskning när vi pratar om en basgarderob. Och det enklaste är ofta det bästa. Med tanken på hållbarhet borde du välja en t-shirt i 100% bomull, och helst ekologisk bomull, något som kommer att vara längre och är en bättre investering när det gäller miljön. Vi vill ju att våra kläder ska vara gjorda av hållbara material. Ju styvare t-shirten är desto finare blir den över tid, och glöm inte - rätt storlek är A och O. En vit eller svart t-shirt kan stylas till alla outfits! 

PS. Cubus är en av de butiker där jag köper de flesta av mina t-shirts. De har snygga baskläder i bra material såsom ekologisk bomull och linne, och de är verkligen så bekväma! Rekommenderas!

 

 

En solid basisgarderobe
 • Linne

  Mitt säkra kort om jag går ut med mina väninnor är ett klassiskt svart linne, helst i siden. Jag har ett par av dessa, varav en vintage som jag ärvt från min mamma och den förblir snygg i all evighet! Jag känner mig alltid fräsch om jag stoppar ner ett linne i ett par skinny jeans och stylar det med ett par tuffa ankelboots och läckra accessoarer. Minimalist i all ära, men denna festoutfit ger mig en enkel och cool look!

   

 

 • Jeans

Jeans är lika nödvändigt som en vit t-shirt! Jakten efter ett par perfekta jeans kan vara lång och svår, men när du har hittat paret med stort P, så är förhållandet långsiktigt och mycket beroendeframkallande. Jag föredrar high waist-jeans som är ganska smala, helst i mörkgrå eller svart. Ju mörkare, desto snyggare! Satsa på ett par svarta jeans som du kan klä upp och ner, och som även kan fungera på jobbet med ett par dressade tillbehör.

 • Wrap skirt

  Min kärlek till wrapkjolar är relativt ny och har utvecklats i takt med de senaste årens stora utbud av midikjolar med blomtryck och andra fräscha mönster. Jag drömmer om Ganni Roseburg Crepe-kjol, men den kanske inte är helt minimalistisk. Jag tycker verkligen att en midi-längd wrapkjol kombinerat med en enkel t-shirt och sneakers är så coolt! Vad som är så underbart med midikjolen är att den lika lätt kan användas på jobbet, i vardagen och på fest - det handlar bara om hur man stylar outfiten. Och så är det så snyggt på sommaren!

   

 • Kavaj

  Jag söker en kavaj som jag kan använda både inne och ute. Den perfekta kavajen i mina ögon är i tunt ull som kan vara min vår -och höstjacka med en halsduk, men som jag kan också använda på jobbet! Helst bör den vara mörkblå, grå eller svart och vara lite längre. En snygg blazer måste vara ett av det mest tidlösa och elegantaste plaggen som finns (och som dessutom kan användas vid oändligt många tillfällen).

   

Walking my shadow #weekend

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) on

 • Stickade tröjor

  Något jag absolut inte kan leva utan är en stickad tröja (och då pratar jag inte bara om att ha en, men kanske tio - oj). Även om jag har flera att välja mellan, använder jag definitivt mina tröjor i neutrala färger mest, precis för att de kan användas till allt! En grå kashmirtröja passar lika bra till ett par jeans som en midikjol, och kan användas som ett fint plagg vid tillfällen där man faktiskt måste klä sig lite ordentligt. En riktig tröja i ull eller kashmir kan hållas snygg i många år, så länge som den tvättas varsamt och vårdas på rätt sätt.

   

 

 • Den lilla svarta

  Självklart pratar jag om a little black dress! Den lilla svarta som du inte kan leva utan! Om du ska välja den perfekta klänningen, så jag skulle välja en som inte är alltför urringad och inte för kort, men något däremellan. Den ultimata klänningen ska kunna användas till fest med festliga accessoarer och klackar, men även kunna användas på jobbet med en fin kavaj och stövletter. Det kan vara svårt att hitta en klänning som passar till två så olika tillfällen, men det är faktiskt möjligt!

   

 • Sneakers

  Sneakers är inte bara världens bästa skor, men de har också varit mycket trendiga och synliga på catwalken de senaste åren. Vi har sett allt från sportiga till platform-sneakers, till varianter som chunky sneakers exempelvis från Balenciaga. Oavsett vilken sneakers-typ du är, är det aldrig fel med ett par vita och svarta sneakers i din garderob!

   

 

En solid basisgarderobe
 • Stövlar

  Cowboy, biker eller den klassiska Dr. Martens? Jag köpte faktiskt mitt första par Dr. Martens i år och de har snabbt blivit mina favoritskor! Det här är kanske först och främst för att jag inte är så bra på att “sko mig snyggt", och jag föredrar stövlar oavsett om jag bär jeans, klänning eller en kjol, men med det sagt så gillar jag verkligen cowboyboots. Om du väljer några klassiska som fortfarande har en touch av cowboy-stilen, så kommer du att kunna använda dessa för alltid!

   

En solid basisgarderobe
 • Väskan

  Nummer 10 på den här listan är en kvinnas bästa vän, nämligen vardagsväskan! Jag gillar både handväskor och crossoverväskor, som både kan vara praktisk och snygg! Om du investerar i en riktig väska (eller köper en vintage), så har du den för livet! Vad som är så roligt med handväskor är att äldre vintageväskor är lika trendiga som nyare väskor. Jämför bara en klassisk Gucci-väska med en Nunoo-väska, varav Nunoo’n var synlig överallt under Köpenhamns modevecka 2019. Båda dessa är superfina och med tidlös design, speciellt om du väljer en i en svart eller neutral färg.

   

En solid basisgarderobe

Hoppas du har fått lite inspiration att rensa upp i din garderob! Jag lovar dig, att att fokusera på en bra basgarderob gör det lättare att prioritera de trendigare och unika kläderna som du bara MÅSTA ha, och du kommer garanterat att utveckla en stil som du är säker i. Basplaggen kan stylas med allt du har i din garderob och du kan börja shoppa med ett bättre samvete!

Ps. Basic är absolut inte synonymt med tråkigt.

 

Love, AnnaAnna Øverås
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG