Fyra tecken på att du är en Hipster!

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 15:05
Fyra tecken på att du är en Hipster!
Hipsterstilen blev vanligare runt 2000-talet. Jeansjacka, skägg och reteroprylar är dess signum.

I början på 2000-talet introducerades begreppet "Hipster". Under denna tid var termen relativt frekvent använd. Nu hör vi begreppet däremot mer och mer sällan. Varför? Ingen vill längre vara en Hipster

Fyra tecken på att du är en Hipster!
Hatten är det mest klassiska plagget hos Hipsters

 Det ironiska med denna subkultur är att de ville vara unika och originella men blev istället en mainstreamkultur som många människor hakade på. Men vad är egentligen en Hipster? Och hur vet man om man är en? Vill du veta svaret, fortsätt läs. 

Obs! Denna text är skriven med glimten i ögat och bör tas med en humoristisk anda. 

"Hipster, jag?! Nej!"

Du kanske inte vet detta men begreppet är en Anglo-American term som uppkom under 1940-talet. Det var ett begrepp som syftade till fans av jazz- och bebopscenen. Begreppet glömdes sedan av under några årtionden för att sedan få liv igen, ungefär vid 2005. Jämfört med vid 40-talet, då det var en livsstil, är begreppet idag snarare en stil och look. År 2016 är begreppet dessvärre inte lika populärt som det var förut och idag vill ingen bli kallad Hipster, särskilt inte Hipsters själva. För att snabbt veta om du kan klassas som en, spana in dessa tecken som vi har satt ihop för er nedan. 

1. Att försvara moder natur är en av dina främsta kall

Som  en god medborgare är djur och natur väldigt viktigt för dig. När du åker någonstans är det alltid cykeln som är din vapendragare. Vem behöver en bil när man kan njuta av morgontimmarna på cykeln? Dessutom är din cykel självklart second hand, för återvinning är ju A och O. Och erkänn även att utseendet och looken av din vintagecykel är mycket bättre än en splitter ny mountainbike. När det kommer till att shoppa och handla, är det samma sak där. Du handlar lokalt och du besöker aldrig stora supermarkets. Det är frukthandlarn på hörnet som är din främsta matkälla, det spelar ingen roll om det är 2x dyrare, att äta närproducerat och lokalt har inget pris för dig. 

2. Vintage och second hand är din passion 

Du gillar saker som har en historia, en berättelse. Nya möbler eller kläder som är producerade av de stora varuhusen är inget för dig. Du vill ha genuina möbler och kläder som är unika, så varför betala mindre för något nytt när du kan få något gammalt för ett dyrare pris? Majoriteten av kläderna du köper hittar du även i mysiga genuina butiker. Vi poängterar "majoriteten" av dina kläder eftersom ibland köper även du nya kläder, men då i en vintagestil. För ibland är det inte så hemskt att köpa nytt. Till exempel från märken som Levi's, Tommy Hilfiger eller Mr Porter som har traditionella och klassiska modeller med en vintage-look. 

3. Aldrig samma intressen som någon annan

Icke sa Nicke, du delar aldrig samma intresse som någon annan. Du har din egen stil eller smak som alltid skiljer sig eller sticker ut. Filmer från Wes Anderson och  Woody Allen. Konstutställningar som ingen vet namnet på konstnären. Att köpa en kaffe från Starbucks är dessutom väldigt otänkbart, du köper alltid ditt kaffe från ett traditionellt café på en gömd bakgata. För att konkludera, att göra som alla andra är verkligen inte din kopp te. Förutom när det kommer till din dator och telefon, som du allt väljer med ett vitt äpple på. 

4. En u.n.i.k klädstil 

Du vägrar att klä dig som alla andra då du väljer en stil som är ensam i sitt slag. Det är därför vanligt att stilen för tjejer involverar ett par höga Levi's jeans, en flannelskjorta, en oversize kashmirtröja, en ryggsäck i märket som börjar på "fjäll" och slutar på "räven", och sist men inte minst en par chelsea boots. För männen är det en casual grunge stil som gäller. Raka jeans, sneakers (nya men med en touch av vintage) och slutligen en enkel tisha. Kort sagt, en unik stil... som följs av alla. 

Slutligen, när jag själv läser dessa 4 punkter kan jag meddela att jag passar in på 3 av dem. Gör det då mig till en Hipster? Troligen. Vad som är mest intressant med Hipster-kulturen, och även andra niche-kulturer, är att i hopp att gå sin egen väg, slutar det med alla är likadana i alla fall. 

Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG