3 tips för hur man bär kappan

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 09:36
3 tips för hur man bär ytterrocken
Den bruna kappan som aldrig går ur tiden

Kappan är hög på listan över de största herrmodetrenderna under hösten och vintern 2022-2023, och är den mest stilsäkra vinterjackan för herrar.

 Kappan kan både vara snygg och tuff, lätt att kombinera med olika outfits och inte minst håller den dig varm i kylan. Vi vill våga säga att det är få plagg som passar en man bättre än en kappa, så du bör inte vara rädd för att använda den!

3 tips för hur man bär kappan

Vanligt för de flesta vinterkappor är att de är av tjock och grov textil och har knappar. Det finns många olika typer av kappor, och de kan vara enkel- eller dubbelknäppta, ankellånga, med huva, enfärgade eller rutiga. Med ett så brett utbud kan du lätt hitta en klassisk kappmodell som passar dig bäst. Och glöm inte att ytterrocken definitivt inte är reserverad för kostymklädda män. Det er helt lagligt att bära kappan över hoodies och jeans med sneakers till. Läs vidare för 3 tips om hur man kan använda kappan i olika tillfällen.

  • Ullkappa

Om det är väldigt kallt ute, är ullkappan en säker vinnare. En grov ullkappa kan vara den tuffaste typen av ytterjacka, eftersom denna modell ofta är tjock och kan vara lite stel i materialet. Detta är också en väldigt mångsidig jacka som du enkelt kan använda vid flera tillfällen. Om du brukar ha en avslappnad stil, kan en ullkappa vara super cool över jeans och med stövlar, och den kan användas som en casual ytterjacka. Om du bär den över en mörk kostym, kommer uttrycket bli annorlunda, och kappan kommer att ha en mer dressad känsla. Jackor av ull är hållbara och varma, och kan enkelt vara din nummer ett ytterjacka på vintern. Det är garanterat en robust jacka som du kan ha i många år och kommer därför att vara investeringen värd.

  • Rutig rock

Om du vanligtvis har en minimalistisk stil, kan en rutig kappa vara det coolaste plagget att kombinera med ett enkelt klädval. Detta kommer att bryta med enfärgade byxor och tröjor, och dessutom kan en rutig jacka ta din klädsel till nya höjder, på ett casual sett. Rutigt och tweed är den coolaste trenden i år, och speciellt snyggt på vinterjackor för herrar. En vinterkappa med fiskbensmönster är klassisk och tuff, och rutiga rockar kan komma i båda jordnära och djärva färger. Använd kappan över en stickad polotröja, så kan du också släppa halsduken i kylan.

  • Kappa till kostym

Det är kanske mest traditionellt att bära en kappa till kostym, och vid formella tillfällen kan kappan användas som en dressad jacka. En kappa är kanske mest populär vid julen, med olika julbord på agendan. Men den här jackan är inte bara reserverad för festliga evenemang. Om kostym är din jobbklädsel, är det också naturligt att ha på sig kappa varje dag. Om du är en av dem som klär sig mycket i mörk kostym, kan du välja att gå för en kamelbrun eller flaskgrön modell. Det är häftigt att få lite kontrast till outfiten, och dessa är två mycket stilsäkra och moderna färgnyanser som kommer att komma tillbaka år efter år.

Nu är det dags för dig att hitta ditt egna unika sätt att styla din kappa på! Mixa och matcha så mycket du vill, för att hitta just din still. Vi önskar er en mysig höst allesammans! 

3 tips för hur man bär vinterkappan
Två män I blå-rutig lite mer vågad kappa samt en brun klassisk.
3 tips för hur man bär vinterkappan
Polo under rocken är the way to go!
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG