Kläder för julfest 2019

Av Anna Øverås | Avslöja annons | 31/10/2019 14:26
Kläder för julfest 2019

Kläder för julfest 2019

December är snart här och den första julfesten kan vara runt hörnet! Den stora frågan väntar dock - vad ska ni ha på er i år?

Med julen kommer olika festligheter, och detta kan vara med både glädje och sorg. För det första kan det finnas många förväntningar på er. Ni är inbjuden till en fest där ni inte känner gästerna så väl, kanske har ni ett glöggparty med svärföräldrarna och tycker att det är stressigt. Många arbetsplatser organiserar ofta julfester, och det här är kanske den svåraste festen att klä upp sig för. Här bör man vara både formell och samtidigt festligt klädd... Dessutom ska man också hitta den perfekta nyårsklänning 2019! Och när är det lämpligt att använda glittriga klänningar och paljetter, eller en läderkjol?

Hur ska man klä sig till julfesten på jobbet, familjepartyt och nyårsafton?

Folk gillar vanligtvis att klä upp sig, men ju mer press det ligger runt outfiten, desto mindre kul blir hela processen. Man behöver inte nödvändigtvis en ny klänning för varje party, därför är en smart idé att återanvända en outfit och försöka styla den på ett nytt sätt, eller köpa några nya tillbehör istället för en helt ny klänning!

Vi har skapat en liten inspirationsguide om hur man klär sig för de olika julfesterna och vi hoppas att det här kan göra det lite lättare för er!

Kläder för julfest 2019

1. Julfest på jobbet

Årets tema för vår julfest är “glitter”. På vårt kontor är vi 25 tjejer som alla jobbar med mode och ni kan tänka er att pressen på att hitta den perfekta julfest outfiten är hög! Det finns naturligtvis en del saker man bör tänka på när man väljer sin outfit inför julfesten. Man vill hitta en outfit som är trendig, cool, snygg, och som samtidigt är anständig eftersom chefen är närvarande! Och det här året bör det även vara något glittrande…

Ett allmänt tips för julfesten är att klä sig lite diskret, detta betyder inte nödvändigtvis tråkigt. Med diskret, menar vi att ni inte ska dra onödig uppmärksamhet, något man lätt kan få om man klär sig med djup urringning, för kort klänning eller kanske helt öppen rygg! Hitta en smart men fin klänning - och den klassiska svarta är alltid ett säkert kort! Den lilla svarta kan du även använda vid olika tillfällen, flera år i rad och du kan dessutom styla detta plagg tillsammans med olika accessoarer och smycken. På så sätt är du även miljövänlig och kan spara in en extra slant vilket är tacksamt vid julklappsshoppingen.

2. Nyårsafton med vänner

Årets nyårsoutfit kan vara kul att planera och det är här du verkligen kan piffa upp dig ordentligt! Men vad är det perfekta nyårsklänning 2019?

Nyckelord till årets nyårsoutfit är: glittriga klänningar, paljetter och tyll! Här kan det aldrig bli för mycket!

I år finns det så många glitterklänningar att välja mellan, och vi är så glada över den här trenden!  Om ni tycker att det blir för mycket glitter, kan ni kombinera outfiten med ett par coola stövlar, för att tona ner din outfit lite! En annan outfit som också är fantastisk att välja är en kort läderkjol som står ut och styla med en cool partytopp och några höga klackar. Vad är er nyårsklänning 2019? PS. Kolla in Ellos festkläder!

Kläder för julfest 2019

3. Julafton med familjen

Efter en del julefirande är ni kanske vid den här tiden trötta på att bära åtsittande klänningar och glitter?Detta är anledningen till att klä sig lite mer bekvämt, men samtidigt stiligt! En både snygg och bekväm outfit är att kombinera en fin kjol och en silkesblus - kanske till och med en stickad tröja! Detta kan du enkelt kombinera ihope med ett par söta ballerinaskor, och ett par strumpbyxor. Stora örhängen gör denna outfit komplett!

Kläder för julfest 2019

4. Glöggparty med svärföräldrarna

När ni åker på julmiddag eller glöggmys till svärföräldrarna handlar det mer om att klä sig fint och bekvämt. Där handlar det inte om att generera uppmärksamhet kring kläder, men samtidigt vill man inte klä sig i något som ser för tantigt ut.  

Lyckligtvis är spets en av de hetaste trenderna i vinter! En perfekt outfit för ett glöggparty kunde vara en söt spetsklänning. Detta kan du enkelt styla med farmors gamla pärlörhängen (som även är super moderna) och ett par höga ankelboots.

GOD JUL!

Love, AnnaAnna Øverås
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

Relaterade bloggartiklar:

KOMMENTERA DENNA BLOGG