Vilken klänning passar din kroppsform?

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2022-12-27 16:48
Vilken klänning passar din kroppsform?
Välj den klänning som får dig att känna dig ostoppbar!

En klänning är ett plagg i garderoben som kommer att bäras år efter år vid många tillfällen. 

Tyvärr är det inte alltid så lätt att hitta den där perfekta klänningen som passar just din passform. Hur hittar du egentligen den perfekta festklänningen? Först måste du ta reda på vilken din kroppstyp är, eftersom det gör det hela mycket enklare för dig att hitta en klänning som passar just dig. I den här bloggen har vi satt ihop alternativ för olika kroppstyper som ser väldigt bra ut, beroende på vilken kroppstyp du är.                                              

Att hitta den perfekta klänningen är mycket utmanande. Först måste du tänka (och kanske mäta med ett måttband) för att veta vad din kroppstyp är. I den här bloggen hittar du de fem vanligaste kroppstyperna: A, O, H, V och X samt tips om vilken typ av festklänning du bör bära för att lyfta fram de bästa sidorna av din kroppstyp. Fashiola har ett brett klännings-sortiment med allt från gröna, draperade festklänningar till långa maxi-klänningar i olika mönster från de flesta av de ledande modemärkena. Oavsett om du ska på bröllop, stranden, kontoret eller ut på stan är det bra att veta vilken typ av klänning som är den perfekta för din kropp.

Klänningar för O-kroppstyper

I O-kroppen, eller oftare även kallad äppelformad är vanligtvis mellankroppen ofta ditt problem. Du har ofta smala ben och armar, men ovanför höfterna börjar ditt problemområde. Dessutom är din koppstorlek ofta över genomsnittet. Den perfekta klänningen för denna kroppstyp är en välpassad A-linjeklänning som slutar precis ovanför knäna. Det viktigaste med den här klänningen är att den faller vackert på mitten av kroppen. En för snäv klänning bryter illusionen om en smalare midja, medan en för lös maxiklänning gör att midjan ser större ut än vad den verkligen är.

Klänningar för X-kropsstyper

Timglas-kroppsformen är ofta känd som den perfekta kroppstypen. Denna kroppstyp känns oftast igen med en smal midja, breda höfter och bröstet som är i proportion mot höfterna. Eftersom många säkert kommer att avundas av kroppstypen, betonar du dina former med en snäv klänning! Bodycon-klänningen omsluter din kroppsform perfekt. Men om du inte vill ha en snygg klänning ska du ta på dig en klänning med wrap, eftersom detta också visar upp dina bästa former. Du kan enkelt matcha denna klänning med ett par snygga örhängen och ett halsband. En av de mest omtalade kvinnorna med timglas-kroppsformen under är den vackra politikern Ebba Busch. Hon fick uppmärksamhet av medierna efter att ha deltagit i en partiledardebatt klädd i en smakfull benvit klänning med korta ärmar och midjebälte.

 

Klänningen för Y-kroppstyper

Med Y-kroppsform är ditt problem en bred överkropp som inte är i proportion till din underkropp. Dina  axlar och bröst  kan vanligtvis vara bredare, och i genomsnitt större än normalt. Däremot är dina höfter och rumpa smalare. Så du vill fästa uppmärksamhet åt den här delen av kroppen. För en Y-kroppstyp är en mönstrad festklänning ett utmärkt val, eftersom det smickrande trycket tar bort uppmärksamheten från överkroppen. Ärmlösa klänningar smickrar också denna kroppstyp. Bandeauklänningar är därför en absolut no-go för en Y-formad kropp.

Vilken klänning passar din kroppsform?-964
Det finns en klänning som får dig att se fantastisk ut, oavsett vilken form din kropp har!

Klänningar för H-kroppstyper

Denna kroppstyp karaktiseras av en rak, slank och nästan platt kropp. Den raka kroppen är inte välsignad med kurvor, så det viktiga när du väljer en festklänning är att klänningen ger dig en illusion av kurvor. Ta till exempel en kort miniklänning där uppmärksamheten skiftas till de smala ben. Lägg till höga klackar så att dina fötter ser extra långa ut. Ett annat alternativ är att välja en klänning med midjeband och flared kjol. Du kan också skapa denna effekt genom att lägga till ett bälte till en något lösare klänning. Ett exempel på en strålande kvinna med en rakare kroppsform är Bianca Ingrosso som dagligen visar upp inspirerande exempel för snygga outfits på sitt Instagram-konto. Kronprinsessan Victoria är också en fantastisk kvinna med en H-kroppstyp som hon stylar perfekt.

 

Klänningar för A-kroppstyper

Päronformen är vanligtvis smal, men bäckenet är bredare än överkroppen. Denna kroppstyp är också känd som en kroppstyp eller triangulär kroppstyp och är en vanlig kroppstyp för många svenskar. När du väljer en klänning för denna kroppsform är det viktigt att öka volymen för överkroppen för att balansera de breda höfterna och därmed skapa illusionen om en perfekt passform. För päron-kroppstypen är det smart att fokusera på klänningar med lite lösare midja och att fokusera på att markera axellinjerna. Asymmetriska klänningar är något som passar en päron-kroppstyp utmärkt. Denna klänning kan du enkelt matcha med ett snyggt armband.

Vilken klänning passar din kroppsform?-964
Alla kroppstyper har en klänning som passar!
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG