Konsten att fotografera fina bilder (på dig själv)!

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 15:15
Konsten att fotografera fina bilder (på dig själv)!
Ta en bild på dig själv med stil från FASHIOLA

Vi känner nog alla igen oss i situationen när en vän publicerar en fruktansvärd bild på dig och du börjar tvivla på er vänskap, eller hur?

Dessutom tänker du: "Har jag verkligen en sån där dubbelhaka?" eller "Jag visste inte att jag hade ett snett skratt!". Du kan nu sluta oroa för med dessa enastående tips kommer du briljera som en modell framför kameran. 

Nyckeln till fina bilder

Ofta undrar jag hur bloggare lyckas ta sådär fina bilder och hur de, samtidigt som de lyckas se sådär snygga ut, även visa upp sin outfit på ett bra sätt. Men jag har insett att även bloggare behöver sisådär 2.458 försök innan bilden blir perfekt. Men nu, hör och häpna, har vi tipsen för att ta de där bländade fotona, utan försök i fyrtaliga nummer. 

Den klassiska dubbelhakan

Nu tar vi upp kampen mot dubbelhakan, inte en gång till ska den få sätta stopp för våra fina bilder! För att naila bilden, pressa hakan lite framåt, och det kommer automatiskt skapa en skarp linje mallan din haka och käke. Ett annat trick är att pressa tungan mot gommen! Vi vet att båda sätten kan kännas lite konstigt men ansiktet kommer se väldigt trevligt ut (läs: smalare och utan den förbannade dubbelhakan!).

Din "trevliga" sida 

Det är bara att erkänna. Alla har vi en "trevligare" och bättre sida. Även våra vänner. Att ta en bild tillsammans med dina tjejkompisar kan därför vara problematiskt, särskilt när din kompis har samma "bättre" sida som dig. Vinner du slutligen striden om den bästa positionen, testa att vrida lite på huvudet, så att den "bästa" sidan syns så mycket som möjligt. 

Armproblemet

Denna fråga är för många den mest väsentliga frågan ever (inklusive mig själv): Vad fasen gör man med armarna!? Vi har hittat den gyllene regeln. Pressa ALDRIG armarna mot kroppen! I repeat, ALDRIG! Anledningen är att de kommer se väldigt mycket tjockare och större ut än vad de är. Det bästa är att låta den ena armen vila på höften och den andra hänga avslappnat längs kroppen. Är du fortfarande inte nöjd med hur dina armar ser ut på foton kan ett trick även vara att ha långärmat på sig, till exempel en långärmad t-shirt. 

Konsten att fotografera fina bilder (på dig själv)!
Platsen är lika viktig som stilen när det gäller att ta bilder på sig själv!

Skratta!   

Fösök vara så naturlig som möjligt. Är det många som förknippar dig med ett leende på läpparna? Då finns det ingen anledning att inte ha det på foton. Om du vill se perfekt ut på fotona kan du alltid fråga en kompis så att du inte har mat mellan tänderna. 

Välj rätt plats

Även om du väldigt gärna vill visa att du har nya skor eller en ny jacka, ska du akta dig för att stå längst ut mot kanten av ett foto. De som står i kanten av ett foto ser alltid något bredare och större ut. Finns det en plats i mitten, grab it! 

Vänd och vrid kroppen

Du håller kanske in magen och försöker ditt allra yttersta för att se så smal ut som möjligt. Men det är allt förgäves eftersom du står rakt framför kameran. Vrider du därmot lite på kroppen blir det ett annat perspektiv, som dessutom visar dina former bättre. 

Make-up

Välj att sminka dig enkelt och neutralt. För mycket smink skapar inga fina bilder och du vill dessutom inte se ut som en clown på fotot. Lite färg på läpparna skadar däremot aldrig. 

Smize

För er som har missat de visa orden från Supermodellen Tyra Banks kommer de nu här: smile with your eyes, "Smize"! Tricket är att försöka visa ett leende i dina ögon, även om du inte ler. Det är inte så enkelt så ta hjälp av en spegel! 

Filter på filter på filter

Alla gör det och det är supereffektivt! Var inte rädd att använda ett filter... eller två! Allt för fina bilder. 

Konsten att fotografera fina bilder (på dig själv)!
Kameran utgör såklart fundamentet för bilden

Sist men inte minst har vi ett sista litet tips som vi skulle ge när ni granskar era foton. Innan ni är för kritiska och hårda mot er själva på foton, till och med till den gräns att ni börjar radera bilder, låt det gå några dagar innan ni kollar igenom bilderna igen. Väldigt ofta är man för snabbt kritisk på bilder av sig själv men låter man det gå en dag eller två, ser man sedan bilderna med andra ögon och har ett annat perspektiv. 

Lycka till i jakten på att fotografera fina bilder på dig själv! 

Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG