Modetrender 2020 - utforska årets största trender

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 15:42
Modetrender 2020 - utforska årets största trender
Vintage callbacks är riktigt hett för i år!

Välkommen till 2020 och ett helt nytt årtionde! Förra året var ett spännande år för modevärlden, det fanns många nya trender och ännu fler händelser - men vad kan vi förvänta oss nu?

Vilka modetrender 2020 kommer sticka ut mest? Vilka stilar kommer vi att behålla, och vad kommer att vara fokus i år och finns det trender som kommer leva kvar från 2019? Kommer streetstyle fortfarande vara poulärt och är pufferjackor, fannypacks lika heta som under 2019? Kommer skinnjackor och chunky sneakers att fortsätta dominera på sociala medier?

Kommer ljusa, färgstarka neon färger och rutiga mönster fortfarande att synas på fashionistas och influencers? Här har vi samlat de hetaste trenderna du kan förväntas se under modeåret 2020.

 1. Kontraster
 2. 60's/70's Throwback
 3. Puffärmar
 4. Breda snitt
 5. Läder
 6. Asymmetriska kavajer
 7. Neon
 8. Prickigt
 9. Loafers
 10. Hoops örhängen
 11. Retro

Modetrender 2020

 • Kontraster

Att leka med kontraster var redan en trend förra året, och trenden är här för att stanna det här året! Krassfärgkombinationer och regelbrott är grunden för denna trend. Mottot är: ju starkare färger, desto bättre! Poängen här är att kombinera motsatser och inte följa de klassiska reglerna. Kombinera ljusa färger eller starkt kontrastmönster, våga prova något nytt och experimentera med din stil. Våga vara extra!

 • 60's/70's Throwback

Psykedeliska tryck, breda snitt, mönster och färger från 60- och 70-talet kommer att vara mycket trendiga i år! Stilen för den dåvarande hippie- och diskotiden kommer att återupplivas under 2020 och kommer definitivt att implementeras i många stilar och olika designer. Under hösten kunde man se "Cord" trenden inom modebranschen som återspeglar 70-talet. Färger som senapsgul och mörkorange var redan mycket populära under 2019, och kommer även fortsätta synas under 2020. Manschetter byxor, jackor och kjolar och stilar baserade på dubbelknäppta knappar och vidsträckta sömmar - alla dessa element från 70-talet kommer att bli en het trend i år. Gör dig redo för en resa genom tiderna!

Modetrender 2020 - utforska årets största trender-940
Solglasögon med löst och ledigt är brännande hett
 • Puffärmar

Puffade ärmar, som påminner om prinsessklänningar var redan en populär trend i slutet av 2019. Ariana Grande skapade trenden med sin stil och turnéoutfits, och vi följer naturligtvis efter! Puffärmar syns inte bara på toppar och skjortor, utan även på klänningar och är även perfekta för de som föredrar en något extravagant stil. Med en puffad topp kan du också skapa en mer casual look om du kombinerar toppen med jeans och sneakers.

Watch out for this trend - it will be a big one!

 • Breda snitt

Med återupplivandet av 70-talets stilar kommer även breda snitt!  Blusar och toppar som inte sitter tight längs din kropp är dessutom utmärkt för att täcka dina problemområden. Så kallade peplum-toppar kommer att bli en stor modetrend 2020. De söta peplum-topparna kan kombineras perfekt med kjolar och byxor och ger din outfit en feminin touch!

 • Läder

Läder var förmodligen den hetaste modetrenden från förra året! Från skinnjackor till läderbyxor, skinntoppar och fauxläder överallt. Denna trend är för att stanna eftersom den kommer att stanna kvar hos oss 2020! Den enda skillnaden är att man i år kommer se mycket av färgat läder. Det klassiska svarta skyms undan i bakgrunden och färger som brunt, rosa eller grönt kommer att ses överallt, vilket ger denna trend ett friskt och lekfullt utseende. Vi är redo!

Modetrender 2020 - utforska årets största trender-940
Läder är något som aldrig går ur tiden.
 • Asymmetriska kavajer

Kostymer har varit extremt trendiga under det senaste året, och dessa kommer synas under 2020 i många nya varianter. I år kommer speciellt blazers med asymmetriska, vilda snitt och detaljer att vara extremt populära. Dessa must-haves är grunden för en unik stil. En särskilt populär variant av denna trend är en lång kostymjacka, som kombineras med en crop-top eller en bh under.

 • Neon

Goda nyheter! Du behöver inte lägga din neon topp i de bakre hörnet av din garderob, eftersom denna trend är även en av de som kommer att finnas kvar med oss under 2020. Ljusa neonfärger som gul, grön, rosa och orange har varit ett must-have för varje fashionista under 2019. Från toppar till klänningar till bikini - det fanns bara neon överallt och det ser inte ut som om denna trend kommer att försvinna från gatorna och sociala medier allt för snabbt. Under vårens fashion weeks kommer designers troligen igen att visa extremt ljusa färger i sina vårkollektioner.

Modetrender 2020 - utforska årets största trender-940
Neonklänningar i siden eller neonfärgade skor. Välj och vraka!
 • Prickigt

Som vi redan har märkt är 2020-trenderna mycket retroorienterade och baserade på mönster och prints. 2019 var året för djurtrycket, men modetrender 2020 kommer förmodligen att få tillbaka den mest populära lekfulla och feminina designen: prickar! Prickmönstret kommer inte bara att dominera på blusar och klänningar, men vi kan också förvänta oss många nya stilar från designers som kommer att implementera detta mönster i andra tryck och färger.

Modetrender 2020 - utforska årets största trender-940
Prickiga klänningar eller prickiga accessoarer
 • Loafers

När det gäller skotrender var sneakers den största höjdpunkten förra året, men loafers var också mycket populära. Dessa skor fick en speciell plats i våra hjärtan under 2019 och vi kommer inte släppa dem ur sikte. Därför kommer vi se dessa återvända till vårt skoskåp 2020. Loafers kommer att bli en het trend igen i år eftersom de inte bara är praktiska, utan även ser sjukt snygga ut!  Dessa godingar kan du enkelt matcha med allt från en klänning till jeans och casual sweatpants!

 • Hoops örhängen

Hoop örhängen var en mycket het trend under 2019 och ansågs vara det mest populära tillbehöret någonsin! Mottot var: ju större, desto bättre. Man kommer även se mycket av mindre örhängen under det kommande året. Örhängen ger alltid det lilla extra till din outfit.

 • Retro

Blommönster och virkade klänningar blir en stor trend i år. Denna trend från 60-talet förväntas särskilt att bli populär i början av 2020. Vårkollektionerna kommer att präglas av denna retro trend och den kommer att synas särskilt i kombination med ljusa klänningar och denimstycken.

Detta är en prognos för modetrenderna 2020! Som ni ser kommer många trender från 60- och 70-talet att bli mycket väl mottagna i år, och vissa trender från förra året som läder, neon, puffärmar och stora örhängen kommer att finnas kvar. 2020 blir ett spännande modeår som kommer att bestå av en blandning av nya trender och återupplivningar.

Förhoppningsvis kommer dessa modetrender 2020 inspirera er till att uppdatera garderoben inför det nya årtiondet!

Modetrender 2020 - utforska årets största trender-940
Blommigt, blommigt, randigt.
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG