Här kommer din Ibiza guide!

Av Nicolina Bengtsson | Resor | 2016-07-22
Här kommer din Ibiza guide!

Har du denna sommar planerat att åka till Ibiza? Packar du kanske din väska i detta nu? spana då in denna --> blogg. Eller tänker du kanske någon gång i framtiden besöka denna vackra ö? Då är denna Ibiza guide perfekt för dig! Vi har nämligen valt ut de bästa tipsen! 

Restaurangerna

Då mat är en väsentlig del av en resa är restaurangtipsen först ut i denna Ibiza guide:

- KM5: Supercoolt ställe ställe att äta, ta en drink eller festa på, it is your choice! Restaurangen är delvis utan tak vilket gör att du kan njuta ända fram till de sista varma timmarna i solen. De har även live-musik, bra mat och väldigt goda cocktails. Men låt oss även vara ärliga, KM5 är ganska inte för budgetresenären. Däremot är det enligt vår mening absolut värt pengarna! 

- La Oliva: Ett säkert tips när det gäller denna restaurang är att alltid boka i förväg då det tenderar att ofta vara fullbokat. Restaurangen är belägen i Dalt Villa, den gamla staden av Ibiza. Du kan vara säker på att du kommer sitta i en historisk och karismatisk del av Ibiza och njuta av fantastisk mat och trevlig atmosfär.  

- La Escollera: Ett riktigt bra ställe för den som vill chilla och ta det lugnt är La Escollera! Precis vid stranden Es Chavallet hittar du denna mycket trevliga beach club/lounge/restaurang. Detta är verkligen en av våra favoriter och du kommer kunna njuta av riktigt god cava och den bästa sushin du någonsin haft. Det är dessutom superbra service och riktigt fin utsikt, så vad mer kan man önska? Eftersom att Ibiza är en hotspot är det dessutom väldigt uppskattat att denna restaurang (i alla fall inte ännu) inte är superhypad. 

- El Carmen: Letar du efter den bästa paellan på Ibiza har du hittat rätt! Är du i Spanien så bör du i alla fall minst äta paella en gång och då rekommenderar vi att du absolut ska besöka El Carmen i Cala d'Hort. 

Vad har denna Ibiza guide mer att erbjuda?

- Den absolut bästa stranden (enligt oss) är Las Salinas. Det må kanske inte vara den allra vackraste stranden på Ibiza men det är definitivt den mysigaste! Vill du ha en cool atmosfär, bra musik och riktigt god sangria är ett tips att gå mot slutet av denna strand där du hittar beachklubben Sa Trinxa. Här finns alltid något att göra och det kommer absolut vara liv och rörelse.

- Bor du vid denna strand eller väljer du att stanna över dagen är ett annat tips att besöka The Jockey Club. Detta är ännu en riktigt bra restaurang där du kan avsmaka en god lunch eller middag. Tipset här är att beställa in en cava sangria, den är TO DIE FOR!

- På tal om stränder har vi ännu ett ess i rockärmen. Nämligen stranden Cala Comte och här hittar du bland annat beach klubben Sunset Ashram. En mycket idyllisk plats som du kommer ångra om du inte besöker. Andra stränder som är värda ett besök är Cala salada och Es vedra.

- Ett annat måste är ett besök på Formentera, förslagsvis med en yacht. Detta är en sån där ö som man ser på bilder och tänker: "Är det där verkligen så som det ser ut?", och då kan vi meddela er att (JA!) det är det verkligen. Med vita stränder och det där turkosa kristallklara vattnet är den här ön verkligen en pärla! Har du möjlighet rekommenderar vi att hyra en segelbåt på plats och styra kursen mot denna fantastiska ö. 

- Var är festen? Ibiza är kanske mest känd för sina fester och sitt partyliv. Vi tipsar om att gå till Beach House på en söndagkväll. På deras hemsida kan du skriva upp dig på deras gästlista men beware, var i tid (det vill säga före halv åtta), annars kan det vara risk för att det är fullt och ditt namn på gästlistan är inte längre dugligt. 

- Hippie-marknader? Hell yeah! De stora marknaderna hittar du i Las Dalias och Punta Arabien. Är du däremot ute efter en mer unik upplevelse tycker vi du ska åka till Beniras där du kan ta del av och hänga med musiker och mysa framför brasorna. 

Har du kanske egna hemliga Ibiza tips som inte är hypade? Låt oss veta så vi kan göra denna Ibiza guide komplett! Fram tills dess, spana in våra standkläder och dröm dig bort till nästa gång du återvänder til denna underbara ö! 

Love, NicolinaNicolina Bengtsson
Här kommer din Ibiza guide!
Här kommer din Ibiza guide!
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG