Semester i Disney's magiska värld

Av Lene Johannessen | Resor | 2017-08-11
Semester i Disneys magiska värld

The Walt Disney Company är för de flesta ett mycket bekant namn och många av oss har tillräckligt med minnen från barndomen när vi tittade på en efter den andra av Disney's alla filmer. Förutom att vara ett känt underhållningsföretag, har de också nöjesparker i många storstäder runt om i världen.


6 magiska världer att välja mellan

Disney har totalt 6 nöjesparker. De är belägna i Paris, Kalifornien, Florida, Japan, Hong Kong och Shanghai. Så det finns absolut möjligheter att välja och vraka mellan länder och städer. För oss som bor i Sverige, är naturligtvis parken i Paris den närmaste, men varför inte hoppa på ett plan till en mer exotisk destination?

Vad man ska packa med

Den stora frågan är naturligtvis först vilken park du väljer att åka till men nästa fråga blir då vad ska du stuva ner för kläder i resväskan? Jag har listat tipsen om vad du bör se och göra i de olika parkerna och, naturligtvis, vad som är bäst att ha på sig vid ett besök. 

Disneyland Park California

Denna park invigdes 1955 och är den första parken i serien av parkerna. Den består bland annat av Main Street USA, Frontier, Fantasyland och Tomorrowland. Du kan åka berg-och dalbana till du får kramp i magen, du kan drömma dig bort bland Fantasy Land's många attraktioner, utforska pionärstiden och hur det var att leva i USA under denna epok, eller bara gå till Main Street USA för att bara ta in alla intryck. Medeltemperaturen i Anaheim är mellan 19-21 grader i maj och juni, och i juli och augusti ca 24 grader. Det är en smula varmare än en svensk sommar så det främsta tipset är att packa ner många t-shirts, klänningar och kjolar, framförallt vår favorit för denna sommar: jeanskjolen. Det viktigaste av allt att packa med för ett besök i en nöjespark, är bra skor, så ett par sneakers är ett absolut måste. Kombinera ett par sneakers med t-shirten och kjolen och addera ett par solglasögon och du är redo för allt Disneyland Park Kalifornien har att erbjuda.

Semester i Disneys magiska värld

Walt Disney World Florida

Walt Disney World Florida öppnade 1971 och består av fyra temaparker - Magic Kingdom, EPCOT, Disney's Hollywood Studios och Disney's Animal Kingdom. Här rekommenderar jag att besöka EPCOT som är en slags liten egen värld inne i parken. Här finns 11 länder representerade och Norge är en av dem, så om du får lite hemlängtan, ta en båttur i ett vikingaskepp eller en tur till Kringla bageri. Varje kväll när parken stänger vid 21:00 bjuder parken dessutom på ett spektakulärt fyrverkeri som är minst sagt imponerande. Vill du lära känna fler områden av parken rekommenderar jag starkt Disneys Hollywood Studios och rikta då in er på attraktionen som heter Twilight Zone of Terror. När det gäller vädret i Florida är det varmt och även ganska fuktigt. Om du åker dit i juli, kan det snabbt bli en väldigt het affär när det gäller vädret, förutom att det nästan varje dag kommer en liten skur med regn. Men dåligt väder kan inte stoppa oss svenskar. Tipset för klädval inför denna park är därför lätta och tunna skjortor som är bekvämt och kan kombineras med en lager-på-lager stil för att skapa både en snygg och praktisk outfit. Tipset för skoval blir ett par sneakers eller sandaler

Tokyo Disney Resort

Denna park öppnade 1983 och ligger i Urayasu, Chiba strax utanför Tokyo i Japan. Denna park liknar den park i Kalifornien och har sju områden med olika teman. Bland de olika teman hittar du World Bazaar, som är huvudentrén och där kan du även handla olika Disneyprylar. Du kan också utforska Westernland, Toontown och Critter Country där alla har många attraktioner. Några av attraktionerna är Splash Mountain och Roger Rabbit's Car Toon Spin. Från maj till augusti ligger termometern på mellan 19-27 grader därav kan det vara en ganska bra idé att packa med en blandning av plagg såsom ett par chinos,  shortst-shirts och toppar, och naturligtvis, bra skor.

Semester i Disneys magiska värld

Disneyland Paris

Disneyland Paris öppnade sina dörrar för första gången år 1992 och parken ligger i utkanten av Paris, närmare bestämt i Marne-la-Vallee. Detta är den mest besökta nöjesparken i Europa och består av två nöjesparker, flera resorts, hotell och mycket mer. Denna park är baserad på Disneyland och Magic Kingdom i Kalifornien och vårt tips är att kolla in Space Mountain: Mission 2 och Pirates of the Caribbean. Från juni till augusti ligger gradantalen på 22-25 grader + att det även är relativt fuktigt här så här skulle jag packa med mig två av mina favoritplagg just nu, mönstrade klänningar och playsuits. Bekvämt och snyggt! 

Hong Kong Disneyland Resort

Denna park öppnades 2005 och är den andra parken i Asien efter Tokyo Disney Resort. Parken ligger på den nordöstra delen av Lantau Island, vilket är ungefär två kilometer från Discovery Bay. Även denna park är baserad på den första Disneyland Park i Kalifornien, och har 7 områden med olika teman. Det finns många olika områden att välja mellan och man kan även shoppa i området som kallas Downtown Disney, så var beredd på massor av promenader. Som nämnts ovan, är ett par bra skor att rekommendera. Här är det relativt varmt året runt, så på sommaren skulle jag definitivt packa med mig lösa toppar och t-shirts samt kjolar och culottebyxor.


 
Shanghai Disney Resort

Shanghai Disney Resort är den första Disneyparken i Kina, och den andra i det kinesiska området efter Hong Kong Disneyland Resort. Parken är den sista i serien, och öppnade i juni 2016. Liksom de flesta andra Disney resorts runt om i världen har de en flagship-park som kallas Shanghai Disneyland Park. Det är något liknande de andra Disneyparkerna med både traditionella och nya nöjesparker. Man fokuserar däremot här främst på Disneyfigurer och attraktioner som är speciellt inriktade mot kinesiska gäster, så här kan du verkligen uppleva Disney på ett något annorlunda sätt. Temperaturen är 20-28 grader från maj till september så även här det kan bli hett! Om du åker på semester hit i maj eller september skulle jag rekommendera att ta med en jacka, såsom en jeansjacka och sedan även ett par bekväma byxor och bra skor. Glöm heller inte solglasögonen

    

Love, LeneLene Johannessen
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG