Semester i Norge

Av Lene Johannessen | Resor | 2017-06-08
Semester i Norge

Att åka på semester till Norge under sommaren betyder att det det finns oändliga platser att besöka och saker att se. Var sig du väljer att roadtripa längs den norska kusten eller att flyga till din destination, så är alternativen många. Jag har därför listat mina favoritstäder nedan, för att inte tala om vad för kläder, skor eller accessoarer man bör bära. 

Semester i Norge

Det kan vara svårt att packa inför en semester i Norge eftersom vädret kan skilja sig från plats till plats. Det kan därför vara klokt att packa något för alla typer av väder. Det finns till exempel både trendiga och funktionella regnkläder nuförtiden, så att du faktiskt kan vara både trendig och samtidigt bekväm. 

Semester i Norge

Oslo

Ska du besöka Oslo i sommar är det verkligen värt att besöka antingen operahuset, Gustav Vigeland skulpturpark eller Kungliga slottet. Om du väljer att ta en tur till Vigeland Sculpture Park (även kallad Frogner Park), ta då en titt på de imponerande statyerna och njut av en picknick i parken. Till detta tillfälle kan man bära de flesta plagg men vårt tips är ändå att välja ett par bra sneakers i kombination med en midikjol och sedan en skjorta. Nedan har jag valt några av min favoritplagg. 

Semester i Norge

Bergen

Bergen är kanske mest känd för sin fiskmarknad, linbana och de sju kullarna som omger staden. Ska du till Bergen, kan det vara mycket svårt att veta vad man ska packa, så här bör du absolut anpassa packningen utefter. Vädret kan ändras från regn till sol ganska snabbt, och även om det bara innebär en kort regnskur är ett par gummistövlar väl värt att packa ner. Ordspråket: "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder", är något att tänka på när du packar. Se vad jag hade med mig på semester till Bergen nedan.

Semester i Norge

Stavanger

Området kring Stavanger erbjuder många turistattraktioner, och mina favoriter är Preikestolen, Sola och Lysefjorden. Ett tips om du älskar att utforska nya, spännande internationella och lokala rätter, åk till Stavanger mellan 19 och 22 juli - under denna period är matfestivalen som heter "Glamat" i full gång.
I Stavangerområdet kan man även njuta av lata dagar på stranden iförd en ny bikini och strandkläder, eller så kanske man vill ha en mer aktiv dag och vad passar det bättre än att ta en hiketur till Preikestolen. Från preikestolen's rock kan du se Lysefjorden väldigt väl, så här kan du verkligen slå två flugor i en smäll! Det tar ca 2,5 timmar, en väg, att hika till Preikestolen, så här är det lämpligt att bära sportkläder. Mitt tips är att ha på sig ett par bra löparskor, ett par bekväma tights och en träningströja.

Semester i Norge

Trondheim

På väg till Trondheim, som ligger i mitten av landet, kan jag rekommendera att du åker till antingen katedralen, bryggorna längs Nidelva eller Kristian's fästning. Om du väljer Nidarosdomen (eller Nidaros domkirke), kan du lära dig mycket om norsk historia och Olav den helige eftersom detta är var han är begravd. Här skulle jag ha valt att klä mig i en enkel t-shirt, byxor och ett par casual skor. Toppa outfiten med en snygg jeansjacka. Det är både bekvämt och en trevlig outfit som passar bra för en sån här utflykt. 

    

Love, LeneLene Johannessen
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG