Surfa i Portugal: 5 hetaste stränderna!

Av Nicolina Bengtsson | Resor | 2016-08-22
Surfa i Portugal: 5 hetaste stränderna!

Med över 1200 kilometer strand mot Atlanten har Portugal surfable stränder nästan överallt: från Ericiera i norr till Costa da Caparica i söder. Addera sedan minst ett dussin till runtom Algarvekusten. Det spelar dessutom ingen roll var du bor för är du bara villig att köra 2-3 timmar finns det alltid en beach att surfa. 

Surfa episkt

Med inspiration från vänner och research har vi nu plockat ihop ett urval av de fem mest episka surfstränderna i Portugal. Stränderna har förutom bra surf även en bra vibe! 

Buarcos, Figueira da Foz

Buarcos är en liten fiskeby i närheten av Figueira da Foz och här hittar du förmodligen den längsta vågen som Portugal har att erbjuda- upp till 200 meter när tidvattnet är högt! Vanligtvis är det en strand med mindre publik, och anses vara en orörd och fortfarande gömd plats för den nationella surfingen. Den är dessutom perfekt för de där långa promenaderna på stranden. Förbered en ryggsäck och njut!

O Canhão da Nazaré, Nazaré

Redan 2005 var denna surfspot känd för alla locals men inte förrän 2011 då Garret McNamara slog världsrekord genom att surfa världens största våg, blev stranden uppmärksammad. Denna lugna lilla fiskeby har alltid haft en svår relation med havet och det stormiga vädret. Denna strand är därför inte den mest optimala stranden för sol och lata dagar på stranden. Dra istället på hoodien och njut av surfing i världsklass! 

Supertubos, Peniche

Peniche är absolut den mest besökta surfdestinationen i Portugal. Supertubos är en del av udden som kallas Peniche och har oavbrutet vågor som kommer in från alla riktningar. Oberoende av vindriktning och vågor går det därför att surfa här året runt! I oktober varje år välkomnar området dessutom några av världens bästa surfare för att göra upp om titeln om vågorna i Peniche. Tävlingen är en del an världscupen och några av mästarna som har tagit hem titeln är: Mick Fanning, Julian Wilson, Kelly Slater, Kai Otton och Adriano. 

Coxos, Ericeira

Den pittoreska byn Ericeira vann nyligen titeln World Surfing Reserve, vilket innebär att den är erkänd som en av de bästa områdena för att surfa i världen! Coxos, norr om staden, anses av många som den bästa surfspoten i Portugal. När det gäller kultur och natur, är Ericeira förtjusande: smala gränder, vitkalkade hus och god traditionell mat. Till vissa stränder är framkomligheten däremot svår så ett tips är att ta på ett par sneakers och använd fötterna ;) 

Carcavelos, Cascais

Denna plats benämns oftast som födelseplatsen för surfingen i Portugal. Carcavelos ligger dessutom endast 20 minuter från centrala Lissabon vilket gör det till en utmärkt plats om man vill njuta av både sightseeing och beach! Carcavelos är definitivt värd att besöka inte minst för alla surftävlingar som årligen anordnas här. Stranden är mer än 1,5 kilometer lång med kritvit sand och turkost vatten - perfekt för att sola och ha en skön stund! På sommaren är det dessutom en av de mest trafikerade stränderna i vackra Cascais. På stranden eller i en av de många kaféer och barer längs Carcavelos strand, hittar du absolut mer än hälften av invånarna i Lissabon. 


Jag hoppas att vi har lyckats inspirera er till var ni i slutet av veckan kommer boka er resa. Vill ni kanske lära er att surfa, kolla då in La Point! Ni behöver inte åka allt för långt för att fånga de bästa vågorna eller sola på de bästa surfstränderna i världen!

Love, NicolinaNicolina Bengtsson
Surfa i Portugal: 5 hetaste stränderna!
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG