4 outfits till bröllop

Av Lene Johannessen | Tips | Avslöja annons | 2018-07-13
4 antrekk til bryllup

Det är inte alltid lätt att veta vad man kan ha på sig och INTE ha på sig under ett bröllop. Det beror ofta på klädkoden och det kan vara väldigt olika från bröllop till bröllop. Vissa har en klädkod, medan andra har fin klädsel. Så vad ska du då välja att ha på dig? Nedan finner du våra outfittips.

4 outfits för bröllop

Bland de populäraste dresskoderna har vi:

  1. Smoking
  2. Mörk kostym
  3. Kavaj
  4. Fri klädsel

Det här är de 4 klädkoderna som jag kommer beskriva i den här bloggen, så jag hoppas att du kan bli inspirerad för att hitta en klädsel som passar din klädkod och stil!

Smoking

För denna klädkod borde du ha en maxiklänning. Du kan också välja en kortare klänning som går till knäna, men inte kortare än så. Vi tipsar om att välja en klänning med blommönster i blått eller varför inte en gul klänning. Nedan har jag listat mina favoriter, liksom skor och väskor som kan passa.

4 antrekk til bryllup

Mörk kostym 

Med klädkoden mörk kostym kan du bära en festlig klänning eller en jumpsuit. Klänningen ska gå till mitten av benet, precis under knäna eller till anklarna. Man bör undvika nakna axlar, men om du tvivlar på vad som passar kan du alltid höra med bruden vad hon tycker är ok och passande. Det är trots allt hennes dag!

4 antrekk til bryllup

Kavaj

Med denna klädkod kan du bära kjolar, klänningar eller en jumpsuit som är lite snyggare än ett vardagsplagg men behöver samtidigt inte vara superformell. Kjolens längd ska inte vara lång men kan gå ner till anklarna. Kom ihåg att väldigt tighta klänningar inte är lämpliga, varken i denna klädkod eller de som jag har nämnt ovan. Vårt tips om var du kan hitta riktigt snygga klänningar till ett bröllop är ASOS, vilket dessutom har en ny SVENSK webbsida! Vilken tajming! Spana in några av deras produkter här nedan. 

4 antrekk til bryllup

Valfri klädsel 

Inom denna klädkod finns det inga definierade regler vad du ska bära, så här är lite fritt fram. Däremot skulle jag inte välja, under några omständigheter, en kort klänning eller minikjol. Däremot kan en midiklänning eller en midikjol i en mörk färg eller ett blomtryck vara väldigt snyggt. 

Förutom ovanstående klädkoder och tips kommer här också några rekommendationer (och nästintill regler). Undvik att bära svart då det är associerat med sorg. Att bära rött på ett bröllop har ett rykte om sig att betyda att du har haft sex med brudgummen. Sist men absolut inte minst: vitt. Detta är färgen som du verkligen verkligen ska hålla dig undan från eftersom det är brudens färg och särskilt under en dag som denna. 

Love, LeneLene Johannessen
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG