Festivaloutfit: Tips & Trix!

Av Suzanne Woesthuis | Tips | 2018-07-13
Festivaloutfit: Tips & Trix!

Festivalsäsongen är här och du har festivalbiljetterna i din besittning. Känner du dig redo? Tidigare i år blev vi överväldigade med bilder av festliga och fashionabla festivalfolk på Coachella. Som ett resultat blir man själv riktigt sugen på att dra på festival. Om du ännu inte vet vilken outfit du ska bära på en festival, har vi tipsen & trixen uppradade här i denna blogg

Den viktigaste aspekten med kläder och outfits till en festival är att du själv känner dig bekväm och självsäker i plaggen. En annan faktor vi även måste ta in i beräkning, är vårt avlånga lands väder. Självklart hoppas vi på det fina vädret ska fortsätta, så du kan njuta, ha kul och bara koppla av. Under sommaren kan det ibland vara väldigt oförutsägbart och mer än ofta komma en skvätt regn. 

Spana in mer här nedan där vi ger dig tips inför festivalen och visar dig våra favoritplagg!

Festivaloutfit: Tips & Trix!

Var väl förberedd med dessa tips och trix inför festivalen!

  1. Regel nummer ett: kolla ALLTID upp den kommande dagens och/eller de kommande dagarnas väder innan du börjar packa. Finns det möjlighet att det kommer regna? Hur många grader är det och hur mycket kyler det ner på kvällen? Var väl förbered med en festivaloutfit inför alla väderförhållanden!
  2. No heels policy! Vi behöver nog inte förklara för dig att det inte är jättesmart att ha på sig klackar under en festival. Lämna dem hemma och välj dina mest bekväma skor som tåls att bli smutsiga. Lämna därför även dina vackra snövita Adidas eller Nike's hemma! Vårt tips: välj ett par Converse. Förslagsvis i en mörk färg. De är bekväma, kan bli smutsiga - men också lätt rengjorda - genom att enkelt kasta dem i tvättmaskinen. Plus att de är den ultimata festivalskon.
  3. När det kommer till väskor, är de vanligaste modellerna på festivaler antingen ryggsäcken eller en tygpåse. Ryggsäcken är idealisk om du vill ta några extra kläder med dig, men chansen är också att du istället kommer att fylla den med onödiga saker. När du packar, se till att din ryggsäck är bekväm att bära på axlarna i mer än 6 timmar. Ju mer vikt, ju mer smärta i ryg och axlar, och det vill vi ju naturligtvis inte. Ett annat tips: lägg din plånbok i botten av din ryggsäck för att förhindra stöld. Eller välj en bumbag. De är super trendiga i år!

Om det finns förvaringsboxar på festivalen, kan du lägga dina tunga saker där och du kan komma undan med en liten axelväska med bara dina festival essentials: solglasögon, plånbok, lite smink och mobilen!

Festivaloutfit: Tips & Trix!

På på festivalen klä sig själv, för vad på jorden bär du! Ett litet urval från modetrenderna för festival, för att hjälpa dig att komma igång:

Utsvängda byxor

Boho och fransiga plagg är fortfarande ok men först på topplistan för festivalplagg är helt klart de breda och utsvängda byxorna. En sval, men samtidigt cool modell är den vida spetsbyxan. Väldigt mycket sjuttiotal men perfekt för din festivallook! Byxorna passar även perfekt i kombination med en crop top.  För att hitta riktigt snygga utsvängda byxor rekommenderar vi att spana in butiken NA-KD. Några av dess produkter hittar du här nedan.  

Kimono

Denna flowy "jacka" är det perfekta plagget för att toppa din festivallook. Den funkar lika bra att matcha tillsammans med en boholook, fodralklänning eller också till en rockigare outfit. Dessutom är kimonon väldigt bekväm, vilket vi starkt förespråkar för en festival. 

Body

Tänk vad snyggt det kan bli med en passande midikjol eller varför inte tillsammans med ett par boyfriend jeans. Eller varför inte med en flowy of luftig maxikjol? Bodyn är ett användbart plagg som skapar en cool look. 

Relaterade produkter

Boots från Dr. Martens

Dr. Martens boots är den perfekta skon för en festival. Speciellt när det är lerigt, då kommer dessa stövlar att hjälpa dig och vara väldigt behändiga när du väljer din festivallook.

Har vi glömt en festival must-have? Låt oss veta i kommentarsfältet här nedan! Är du redan klar och vet vad du ska ha på dig under festivalen kunde vi kanske i alla fall inspirera med några tips & trix. 

   

Love, SuzanneSuzanne Woesthuis
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG