3 tips för hur man bär ytterrocken

Av Anna Øverås | Tips | 2019-08-14
Herrstil: Hur man bär rocken

Ytterrocken är hög på listan över de största herrmodetrenderna på hösten och vintern 2019-2020, och är den mest stilsäkra vinterjackan för herrar. Rocken kan både vara snygg och tuff, lätt att kombinera med olika outfits och inte minst håller den dig varm i kylan. Jag vill våga säga att det är få plagg som passar en man bättre än en rock, så du bör inte vara rädd för att använda den!

3 tips för hur man bär ytterrocken

Vanligt för de flesta vinterrockar är att de är av tjock och grov textil och har knappar. Det finns många olika typer av rockar, och de kan vara enkel- eller dubbelknäppta, ankellånga, med huva, enfärgade eller rutiga. Med ett så brett utbud kan du lätt hitta en klassisk rockmodell som passar dig bäst. Och glöm inte att ytterrocken definitivt inte är reserverad för kostymklädda män. Det er helt lagligt att bära rocken över hoodies och jeans med sneakers till. Läs vidare för 3 tips om hur man kan använda ytterrocken i olika tillfällen.

  • Ullrock

Om det är väldigt kallt ute, är ullrock en säker vinnare. En grov ullrock kan vara den tuffaste typen av ytterjacka, eftersom denna rockmodell ofta är tjock och kan vara lite stel i materialet. Detta är också en väldigt mångsidig jacka som du enkelt kan använda vid flera tillfällen. Om du brukar ha en avslappnad stil, kan en ullrock vara super cool över jeans och med stövlar, och den kan användas som en casual ytterjacka. Om du bär den över en mörk kostym, kommer uttrycket bli annorlunda, och ullrocken kommer att ha en mer dressad känsla. Jackor av ull är hållbara och varma, och kan enkelt vara din nummer ett ytterjacka på vintern. Det är garanterat en robust jacka som du kan ha i många år och kommer därför att vara investeringen värd.

Herrstil: Hur man bär rocken
  • Rutig rock

Om du vanligtvis har en minimalistisk stil, kan en rutig rock vara det coolaste plagget att kombinera med ett enkelt klädval. Detta kommer att bryta med enfärgade byxor och tröjor, och dessutom kan en rutig jacka ta din klädsel till nya höjder, på ett casual sett. Rutigt och tweed är den coolaste trenden i år, och speciellt snyggt på vinterjackor för herrar. En vinterrock med fiskbensmönster är klassisk och tuff, och rutiga rockar kan komma i båda jordnära och djärva färger. Använd rocken över en stickad polotröja, så kan du också släppa halsduken i kylan.

Hur man bär ytterrocken
  • Rock till kostym

Det är kanske mest traditionellt att bära rock till kostym, och vid formella tillfällen kan rocken användas som en dressad jacka. Ytterrocken är kanske mest populär vid julen, med olika julbord på agendan. Men den här jackan är inte bara reserverad för festliga evenemang. Om kostym är din jobbklädsel, är det också naturligt att ha på sig rock varje dag. Om du är en av dem som klär sig mycket i mörk kostym, kan du välja att gå för en kamelbrun eller flaskgrön modell. Det är häftigt att få lite kontrast till outfiten, och dessa är två mycket stilsäkra och moderna färgnyanser som kommer att komma tillbaka år efter år.

Hitta ditt eget sätt att styla ytterrocken på! Njut av vintern!

Herrstil: Hur man bär rocken
Love, AnnaAnna Øverås
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG