Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Av Sophie Tarif | Tips | Avslöja annons | 2018-11-06
Hvordan binder man et slips

Att knyta en slips är inte alltid en lätt uppgift. Därför har vi gjort en enkel översikt med förklaringar och bilder om hur man knyter en slips. Från och med nu kan du kalla dig själv en expert på att knyta slips på 4 olika sätt. Titta bara på bilderna och följ anvisningarna så blir du en mästare på att knyta slipsknut.

Knyta en slips: De olika knutarna steg-för-steg.

Innan du börjar, måste du självklart veta vilken typ av knut du vill knyta. Det finns flera olika sätt att knyta en slipsknut. I vår översikt tittar vi på enkel slipsknut, Double Windsor, Pratt-knuten och den lilla knuten.
Välj din favoritknut nedan och se om du får
till den.

I rätt ordning:

  1. Enkel slipsknut
  2. Dubbel Windsor
  3. Pratt-knuten
  4. Den lilla knuten

1. Enkel knut

En enkel knut är som namnet antyder, nämligen enkel. Vill du lära dig att knyta slipsknut på ett enkelt sätt? Då är det här för dig! Följ bilderna och stegen nedan:

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Placera slipsen runt halsen med sömmen ut och upp, och se till att hålla den breda delen till höger och den smala åt vänster. Gör sedan ett kors där den breda delen är under. Hur lång ska en slips vara? När det gäller längden, bör den smala delen sluta ungefär vid naveln. Steg 2: Placera den breda änden över den smala till vänster, och håll den på plats. Steg 3: Håll och ta den breda delen från botten och uppåt genom knuten som du gjorde i steg 2. Steg 4: Dra den breda delen och justera den tills knuten är tillräckligt tätt. Steg 5: Den enkla, men eleganta och klassiska knuten är klar!

2. Dubbel Windsor

Windsor knuten är en något tjockare knut som utstrålar självkänsla. Det är därför den perfekta knuten att använda när du har ett viktigt möte eller en presentation. Denne knuten passar en skjorta med en cutaway-krage, och den gör sig bäst med lite smalare slips. Om du vill använda Dubbel Windsor knuten följer du stegen nedan:

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Lägg slipsen runt halsen med sömmen uppåt. Den smala delen ska ligga under och till vänster, och den breda delen ska ligga ovanför och till höger i ett kors. Steg 2: Ta sedan den breda delen under den smala och över, så att den kan tas genom halsöppningen. Steg 3: Ta den breda delen och passera den genom halsöppningen. Steg 4: Flytta den breda delen till höger och för den under och till vänster. 
Steg 5: Ta den breda delen från vänster och upp genom halsöppningen. Steg 6: När den passerar genom halsöppningen, håll den åt vänster sida. Steg 7: Flytta den breda delen till höger. Steg 8: För sedan den breda delen genom halsöppningen. Steg 9: Passera den breda delen genom knuten du just gjort.
Steg 10: Stram till, och knuten är klar!

3. Pratt-Knuten

Letar du efter ett sätt att knyta din slips som passar bäst till skjortor med en något bredare krage? Då är Pratt-knuten (även känd som en Shelby knut) perfekt för dig! Vi visar dig hur du gör den:

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Lägg slipsen runt halsen med insidan uppåt. Den smala änden ska ligga över mot vänster, med ca. 30 centimeter längd. Steg 2: Håll den smala änden och dra den genom halsöppningen. Steg 3: Låt den breda änden komma ut på höger sida med insidan uppåt. Steg 4: Ta den breda änden mot vänster. 
Steg 5: Dra seda den breda änden genom halsöppningen igen. Steg 6: Dra den breda ändan genom slingan. Steg 7: Prattknuten är klar!

4. Den lilla knuten

Den lilla knutens namn talar för sig själv: det är en mindre knut. Den lilla knuten passar fint med en modern outfit, eftersom denna knuten är mer avslappnad. Till exempel kan du kombinera denna knuten med sneakers. Denna slipsknuten är också mycket enkel. Se här hur den görs:

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Lägg slipsen runt halsen med den fina sidan uppåt. Den smala änden ska vara till höger. Vänd insidan uppåt (så att den fina sidan blir synlig på baksidan av nacken när slipsen är knuten). Steg 2: Korsa den smala änden över den bredare änden (insidan av slipsen håller sig överst). Steg 3: Lägg sedan den bredare delen av slipsen över den smala delen. Här är den fina sidan av slipsen på toppen.
Steg 4: Passera det breda änden genom slingan. Steg 5: Den lilla knuten är klar! Det var enkelt inte sant?

Shoppa en fin slips

Nu när du vet hur man knyter en slips på 4 olika sätt, men ändå inte har en fin slips i garderoben, kanske det är dags att köpa en? Nedan har jag samlat de finaste slipsarna för den här säsongen. Kanske hittar du din nya favoritslips som du kan använda till både julbord och nyårsafton.

Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG