Kläder för julfest 2018

Av Anna Øverås | Tips | 2018-12-06
Kläder för julfest 2018

Kläder för julfest 2018

Nu går vi in i december för full fart - och det första julbordet kan vara rätt runt hörnet!
Men vad ska du ha på dig i år?

Med julen kommer olika festligheter, och detta kan vara med både glädje och sorg. För det första kan det finnas många förväntningar på dig. Du kan bli inbjuden till en fest där du inte har mycket gemensamt med de andra gästerna, kanske har du ett glöggparty med svärföräldrarna och tycker att det är stressigt. Många arbetsplatser organiserar ofta julfester, och det här är kanske den svåraste festen att klä upp sig för. Du ska vara både formell och samtidigt festligt klädd... Dessutom ska man också hitta den perfekta nyårsklänning 2018! Och när är det lämpligt att använda glittriga klänningar och paljetter, eller en tyllkjol?

Hur ska man klä sig till julfesten på jobbet, familjepartyt och nyårsafton?

Det ska sägas att jag älskar att klä upp mig, men ju mer press det ligger runt outfiten, desto mindre kul tycker jag att det är. Jag försöker påminna mig om att jag inte behöver en ny klänning för varje party! Man kan alltid återanvända en outfit och försöka styla den på ett nytt sätt, eller köpa några nya tillbehör istället för en helt ny klänning!

Jag har försökt att skapa en liten inspirationsguide om hur man klär sig för de olika julfesterna och jag hoppas att det här kan göra det lite lättare för dig!

Kläder för julfest 2018

1. Julfest på jobbet

Jag har fått höra att årets tema på julfesten med jobbet är “glitter”. Jag jobbar med 25 tjejer som alla jobbar med mode och jag känner mer press än någonsin att klä mig bra! Och det finns så mycket att tänka på!
Jag vill hitta en outfit som är trendig, cool, snygg, och så ska den samtidigt vara
anständig eftersom chefen är närvarande! Och den måste också vara glittrande…

Ett allmänt tips för julbordet med jobbet är att klä sig lite diskret, men det betyder inte nödvändigtvis tråkigt. Med diskret, menar jag att du inte vill ha negativ uppmärksamhet, något du kan få om du klär dig med djup urringning, för kort klänning eller kanske helt öppen rygg! Hitta en smart men fin klänning - och den klassiska svarta är alltid en hit! Jag tror att jag ska ha en svart klänning, egentligen den jag använde förra året (hysch hysch) och kombinera med mycket detaljer i glitter! Se under vad jag föreställer mig! 

Julfest på jobbet

2. Nyårsafton med vänner

Årets nyårsoutfit kan vara kul att planera och det är här du verkligen kan slå på! Men vad är det perfekta nyårsklänning 2018?

Nyckelord till årets nyårsoutfit är: glittriga klänningar, paljetter och tyll! Här kan det aldrig bli för mycket!

I år finns det så många glitterklänningar att välja mellan, och jag är så glad över den här trenden! Jag tror att min nyårsklänning 2018 kommer att bli en silverfärgad glittrig klänning! Om du tror att det blir för mycket glitter, kan du kombinera outfiten med några coola ankelboots, för att tona ner din outfit lite! En annan outfit som också är fantastisk att välja är en kort tyllkjol som står ut och styla med en cool partytopp och några höga klackar. PS! Kolla in Gina Tricot festkläder!

3. Julafton med familjen

Kanske är du vid denna tid trött på att klä dig i åtsittande klänningar och glitter! Detta är anledningen till att klä sig lite mer bekvämt, men samtidigt fint! Lyckligtvis i min familj är trycket inte så stort att klä sig "rätt" så min favorit är en fin kjol och en silkesblus - kanske till och med en stickad tröja! Kombinera också med några ballerinaskor om du vill! Eftersom jag ska klä mig i relativt enkel klädsel, kommer jag att kombinera med några festliga strumpbyxor och stora örhängen.

Julfest med familjen

4. Glöggparty med svärföräldrarna

När jag går till en julfest med svärföräldrarna handlar det mer om att klä sig fint. Jag vill inte generera en hel del uppmärksamhet kring mina kläder, men samtidigt vill jag inte se tantigt ut.  

Lyckligtvis för mig är spets också en av de stora trenderna för vintern! Nästa söndag ska jag på ett glöggparty, och då ska jag klä mig i en söt spettsklänning. Jag ska styla detta med farmors gamla pärlörhängen (pärlor är också super moderna) och några höga ankelboots! 

I’m like a crow! I like shiny things that sparkles a lot✨????

Een bericht gedeeld door Nina Sandbech (@ninasandbech) op

GOD JUL!

Love, AnnaAnna Øverås
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

Relaterade bloggartiklar:

KOMMENTERA DENNA BLOGG