Så binder du en fin midsommarkrans

Av Nicolina Bengtsson | Tips | 2017-06-22
Så binder du en fin midsommarkrans

Imorgon är det Midsommar och förberdelserna är i full gång! En av dessa förberedelser är självklart midsommarkransen. Steg för steg tar vi dig igenom processen för hur du binder en så fin midsommarkrans som möjligt

Steg för steg: så binder du en fin midsommarkrans! 

Mycket färg och olika blommor? Eller en mer stilren och minimalistisk krans? Smaken är som baken, delad. Men här nedan hittar du i alla fall tipsen om hur du binder en fin midsommarkrans. 

1. Verktyg & Material

Det finns inget mer irriterande än när man har påbörjat en sak och sedan inser att man måste pausa för att man inte har de rätta verktygen eller materialen nära till hands. Vi har därför listat här nedan allt du kan tänkas behöva när du binder en midsommarkrans:

  • Plastpåse eller tidningar, att täcka bord och stolar för att undvika att de blir gröna från stjälkar och blommor. 
  • Ståltråd, för att skapa själva grunden av kransen och som blommorna kommer vila på.
  • En tång som du kan använda för att bita av och böja ståltråden.
  • En tunnare tråd eller ståltråd att fästa blommorna med. 
  • Sekatör eller sax för att klippa och beskära blommorna. 
  • Det viktigaste av allt - Blommorna. Vilka slags blommor man väljer är självklart en smakfråga. Det vi däremot skulle rekommendera är att inte välja alltför stora eller tunga blommor. Detta kan göra kransen oproportionerlig och det kan vara svårt att få midsommarkransen jämn. Vill du ha en fyllig krans kan du istället satsa på fler men mindre blommor. Det som vi kommer satsa på i år är en midsommarkrans som är tunn och som går i tonerna av vitt och grönt. Exempel på blommor som vi kommer välja är brudslöja och den typiska prästkragen och sedan matcha det med gröna inslag från olika stjälkar och blad. 

Så binder du en fin midsommarkrans

2. Grunden är viktig

Det viktigaste är nästan den form man skapar av ståltråden. Detta är grunden och den form som man klär blommorna runt och det är viktigt att den är stabil och passar huvudformen på den som midsommarkransen kommer bäras av. 

3. Komposition

Nu kommer vi till det roligaste, att klä kransen. Det man ska tänka på när man binder blommorna runt kransen är att försöka göra det så likt och proportionsenligt som möjligt varje gång man adderar blommorna. Att varje gång man fäster blommorna även ta lika många steg framåt är viktigt att tänka på så att kransen inte blir jättetätt på vissa ställen och gles på andra. Ett tips är att göra ett litet knippe med exempelvis två av de önskade blommorna + något grönt, som en kvist eller ett löv, som man sedan fäster tillsammans på kransen. Adderar man dessa knippen en efter en är sannolikheten att kransen blir jämn och du får en fin mix av blommor och grönt i midsommarkransen. 

Så binder du en fin midsommarkrans

4. Förvaring 

När du sedan är klar med att binda midsommarkransen är det bästa stället att förvara den på (det vill säga om du inte ska bära den med en gång) i kylen. Spraya den lagom mycket med vatten och lägg den sedan försiktigt i en plastpåse och sedan in i kylen. 

5. Matcha midsommarkransen

Självklart är midsommarkransen höjdpunkten för outfiten på midsommar men looken utgörs ju självklart även av de plagg som man bär. Denna midsommar tipsar vi om att bära ett bar byxor, ett par snygga träskor i ljusbrunt läder och en vit blus. Det andra alternativet är en favorit i repris och som vi vet alltid fungerar - klänningen

Nu har ni fått våra tips här på Fashiola om hur ni binder en fin midsommarkrans! Lycka till & Glad Midsommar! Xoxo. 

    

Love, NicolinaNicolina Bengtsson
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG