5 tips till snygga skidkläder 2019

Av Anna Øverås | Tips | 2019-01-21
Snygga skidoutfits 2019

5 tips till snygga skidkläder 2019

Hur blir vintern 2019 för dig? Längtar du mest efter sommaren och har redan köpt årets bikinis, eller ser du fram emot det bästa med vintern: nämligen skidåkning!

Jag är definitivt en skidperson, men ironiskt nog har jag sedan augusti 2011 bott 75% av tiden i Köpenhamn och Amsterdam. Dessa två städer måste ranka bland de 5 plattaste städerna i Europa, utan snö eller någon form av natur. Så jag undrar verkligen vad jag gör här..? 

Men om det finns något jag definitivt ska göra i vinter, så är det att åka skidor, både under vintersemestern och påsklovet 2019! Jag spenderar nästan lika mycket tid på att planera min skidoutfit, som jag gör för att planera min semester. Men vad är vintermodet 2019? Det finns olika modetrender för slalomkläder i backen, outfit till längdskidåkning och inte minst till afterskin, så jag har samlat de 5 viktigaste tipsen för snygga skidkläder för dam.

This Christmas Santa taught me how to ski.

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

  • Fashionista  

Om du vill vara lika mycket fashionista i backen som du är till vardags, så skulle jag definitivt satsa på slalomkläder i blått, vitt och rött vintern 2019. Det här är uppenbarligen de färger som gäller i år, och om du verkligen vill gå all in - då måste du välja en “onepiece”. Tidigare har starka färger och rätt "mismatch" tillåtits i backen, men i år rekommenderar jag dig en "renare" stil. Årets skidoutfit består av jacka och byxor som tillhör varandra, och stilen är lite retro. Om du har turen att åka på en sportlovsvecka i Alperna, är det denna klädsel som gäller - då blir du lätt backens drottning!

  • Skid-hippien

Om du är en av dem som bor i backen behöver du bekväma kläder som värmer både när du åker skidor och sitter ner. Här skulle jag välja en tjockare skiddräkt, och se till att jag hade några bekväma snökängor jag kan hoppa in i under pauserna. Det bästa är att ha en långjacka som täcker baken, och kanske särskilt om du åker snowboard. Här är de färger som gäller, så kombinera olika färger som gör att du syns i backen!
Kom alltid ihåg att ha en härlig mössa och rätt vantar så att du håller värmen hela dagen!

 

Skid-hippien
Snygga skidoutfits 2019
  • I full fart

Om du har topptursutrustning och går lika mycket upp som du kör ner, kanske du letar efter en mer funktionell och mångsidig skidoutfit. Välj då en cool skalbyxa och skaljacka, och du har en bekväm och sportig outfit. Du kommer mycket lättare kunna justera temperaturen genom att klä dig i lager under, och eventuellt kombinera en tunn dunjacka under skaljackan när det blir extra kallt. Och med den här skidoutfiten ser det ut som att du är driven och säker på skidåkning! Välj gärna färger som mörkgrönt, lila, marinblå och brunt, och kombinera jacka och byxor från olika märken om du vill det.

Snygga skidoutfits 2019
  • Längdskidåkning

Vid längdskidåkning är det viktigt att vara snabb och smidig, så här är det viktigare att ha lätta kläder, vilket liknar mer löparkläder än en skidoutfit. Det finns många snygga skidoutfits för kvinnor, och vid längdskidåkning brukar jag själv ha en svart slank byxa, och kanske en färgstark jacka. Eftersom jackan är tunn kan ett tips vara att ha flera tunna lager av ull, så att du kommer hålla värmen.

  • På afterski

Rätt skidunderställ är lika viktigt för att hålla värmen utomhus, som att vara snygg på afterski! Ingenting är bättre efter en lång dag av skidåkning, än att komma in i afterskin där det är bra stämning och en eld i eldstaden. Och det betyder naturligtvis att du måste bli av med ytterkläderna. Dagar du ska på afterski bör du se till att du har på dig det finaste skitunderstället som du har!

 

Love, AnnaAnna Øverås
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG