Träning för att hålla dig fit: övningar på stranden

Av Teresa Bovo | Tips | 2017-08-15
Träning för att hålla dig fit: övningar på stranden

Ge upp träningen på sommaren? Aldrig! Stranden och havet är ju bland det bästa platserna som finns för att ersätta ett gym. Den tunga sanden och vattenmotståndet i havet är perfekta element för att hålla sig fit, och optimalt att använda sig av för att göra träningsövningar. Spana in våra övningar nedan och bli inspirerad! 

På stranden: övningarna för att få upp flåset

Alla vet att när det är semestertider och strandväder är det grillning, många fikor och en och annan drink som glider ner. Detta är ju självklart inget som är negativt då livet är alldeles för kort för att inte njuta. Men för att göra njutningen ännu större är det ibland både roligt och nyttigt att motionera därimellan. När man då väl är på stranden kan man ju passa på att göra lite nytta. Här nedan har vi satt ihop några enkla övningar att ha i åtanke. Vad som däremot är viktigt att tänka på är att inte utöva övningar under de varmaste soltimmarna. Försök istället att börja tidigt på morgonen eller lite senare på eftermiddagen. Både din kropp och du kommer må bättre av det! 

Simning & vattenaerobics

Detta kan vara den enklaste övningen som finns när man är på stranden! Ta ett dopp i det blå och passa på att ta en simtur eller göra några övningar under ytan. När man är färdig kommer den där sköna trötta och avslappnade känslan som bara man kan få när man varit aktiv i vatten. Spana in snygga och bekväma baddräkter för simturerna och stranddagarna. 

Promenad längs stranden

Finns det något bättre än att strosa fram längs stranden och vid vattenbrynet när solen sakta men säkert börjar gå ner i horisonten? Tror inte det va! Passa då även på att plocka med dig fina små snäckor hem. 

Träning för att hålla dig fit: övningar på stranden

SUP

Är en förkortning på namnet: Stand Up Paddle board. Denna typ av surfing blev en stor hitt i Sverige för några år sedan. För ett land som inte främst är känt för sina vågor är detta den perfekta vattensporten! Att vara ute på havet, kunna träna och samtidigt få en snygg sommarbränna, lätt 10/10! 

Beachvolleyboll

En riktig höjdare när man är ett gäng på stranden! Solglasögon och en keps är ett måste för denna sport och var beredd på att du kommer gå sandig ut ur duellen. Då denna sport även är relativt energikrävande och kommer innebära en och annan svettdroppe rekommenderar vi att bära sportkläder under spelandet. Självklart kan du i spela i det du tog med dig till stranden men något säger oss att sportkläder kommer vara det bästa och bekvämaste alternativet. 

Träning för att hålla dig fit: övningar på stranden

Yoga

45 minuter morgonyoga vid havet när stranden är helt öde, är som balsam för både kropp och själ. Dessutom är det riktigt bra om du vill bli vigare och mer elastisk i kroppen. Vill du ha ett tips på snygga yoga- och träningskläder? Då rekommenderar vi Under Armour. De har nu en superkampanj tillsammans med 5 kvinnliga atleter som är UNLIKE ANY, kolla in bloggen och läs mer!  

Vi hoppas att ni har blivit inspirerade att vara aktiva och träna, varvat med att ta det lugnt på beachen!  

    

Love, TeresaTeresa Bovo
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG