Chunky sneakers och hur du stylar dem

Av Sophie Tarif | Trender | 2018-02-27
Chunky sneakers og hvordan du styler dem

Chunky sneakers är den stora sneakertrenden 2018. Chunky sneakers är sneakers med en tjockare och mer robust sula och med en slags vintageutstrålning. Dessa typer av sneakers har också kallats "dad sneakers" och det är förmodligen på grund av att män i 40-års åldern under 90-talet brukade använda dem. Nu ser du trendiga och häftiga pappar som går runt med Stan Smith-skor men på 90-talet hade de alltså chunky sneakers. Den här skon användes förmodligen inte som ett medvetet val utan istället för att de var bekväma i vardagslivet: de är solida och slits inte så snabbt. Chunky sneakern har en tjock sula och ett sportigt uttryck.

Chunky sneakers 2018

Chunky sneakers kommer vi kunna se överallt denna säsong! Spana bara in sneakers från Balenciaga, Vetements och Raf Simons. Förutom dessa designerskor ser du också en del skor som är vintageinspirerade. För att nämna några, finns de till exempel hos Nike, New Balance och Fila. Nedan ser du sneakers som har återvänt från de glada 90-talet samt nya modeller.

Hur man kombinerar chunky sneakers

Chunky sneakers kan kombineras på många olika sätt. Till exempel kan du kombinera dina skor på ett modernt sätt genom att matcha dem med ett par culotter eller ett par sporttights med en oversize hoodie. Eller även så enkelt som med ett par high waisted jeans och en mössa. Vill du ge chunky sneakers ett mer moget uttryck? Då kan du kombinera chunky sneakers med en kjol, en stickad tröja och en fin kuvertväska. Det är bara att experimentera! 

Love, SophieSophie Tarif
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG