Den fula jultröjan, here we come!

Av Lena Steffen | Trender | 2016-12-14
Den fula jultröjan, here we come!

Vad tycker ni om jultröjor? Kommer ni ihåg tröjan som Mr. Darcy hade på sig i första filmen av Bridget Jones Dagbok (om inte, kan ni alltid kolla in videon nedan)? Dessa tröjor som vanligtvis är stickade av någon släktning eller mormor och utsmyckade med något traditionellt julmönster, kommer endast ut ur garderoben 24 timmar per år, för att sedan snabbt återvända tillbaka den övriga delen av året. Entrén för jultröjorna kom att bli under 80-talet, vi kan väl dock meddela att de då inte gjorde storsuccé, konstigt nog... 

Men då är då och nu är nu. De senaste åren har tröjorna fått ett uppsving och är på vissa ställen väldigt populära. Men var kommer då detta uppsving från? Vi har gjort en tillbakablick i historieböckerna för att ta reda på sanningen, endast för dig. 

The return of the Christmas sweater

Efter en lång och överj*vlig säljtorka i USA började det ta sig under vinterrean 2012 och uppsvinget för jultröjan var befintlig. Men vi ska ta er tillbaka ytterligare några år, närmare bestämt till Vancouver år 2002 då det första "Fula Jultröjor"-pariet startade. Sedan dess har festligheter, i humoristisk anda, tagit rum över hela världen. Den 12 December 2012 annonserade dessutom Rädda Barnen i Storbritannien den officiella dagen för jultröjan - "Christmas Jumpers Day", vilket inte direkt minskade hypen. 

Men vad gör denna tröja till en sådan hit? En anledning kan vara att den tar oss tillbaka till vår barndom och skapar en känsla av nostalgi. Idag finns det däremot en mängd olika alternativ, inte bara de som vi hade på oss som små. Här följer tre av de mest typiska. 

Den traditionella 

De traditionella är de koftorna eller tröjorna som har de klassiska mönstrena, såsom snöflingor, hjärtan, granar och stugor. 

Med djur på

Jultröjan har även som syfte att känna sig bekväm och mysig, så varför inte välja en som pryds av ett sött litet djur. Kanske en ren, björn, pingvin eller en hund? Det spelar egentligen ingen roll, bara den är A-DO-RA-BLE! 

Den moderna

Till slut presenterar vi den moderna jultröjan som brukar innefatta ett roligt quote eller en kombination av olika teman, till exempel Jul och Star Wars. Vi godkänner självklart dessa också, även då de är lite mindre "juliga", eftersom de fortfarande är roliga. 

Relaterade produkter

Love, LenaLena Steffen
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG