Hur hittar man rätt jeans online

Av Anna Øverås | Trender | Avslöja annons | 2020-03-01
Hur hittar man rätt jeans online-968

Vissa kvinnor har en svaghet för skor, andra för väskor, för mig är det jeans - så jag vet en sak eller två om hur man hittar rätt jeans online. Till min egen stora förlägenhet (kommer att lägga till det i listan) räknade jag bara att jag har 36 par jeans. Naturligtvis är inte varenda en av dessa perfekt, men jag har faser med vissa rotationer på 5-6 jeans som växer upp ganska ofta.

Tänk dig att du är i stan på en shoppingtur och letar efter ett nytt jeanspar och innan du vet ordet av det, gråter du i ett omklädningsrum bredvid en hög med tjugo provade jeans. Eller så beställer du ett nytt par som såg så bra ut på modellen på hemsidan och så fort du provar det hemma så kan du inte få det över låren. Det är lätt ibland att säga ”Det här är absolut sista gången jag köper ett par jeans igen”, och slutar med att du bär samma gamla använda par. Men synd är det att vi alla inte hittade vår denim mojo. Du kanske inte behöver så många jeans som jag har men du borde åtminstone ha minst ett par du känner dig fantastisk i. Så här är jag, din jeanaholic som ger dig några beprövade tips för att hitta perfekta jeansen online.

Hur hittar man de rätta jeansen online

Börja med rätt märken

Tricket för alla knep är att börja med rätt varumärken. Klassikern som Levis är ett utmärkt ställe att börja, de har kunskapen om att skapa ett perfekt par, jag menar i Levis var de som uppfann själva jeansen. Men du behöver inte stanna där, för välgjorda och en enkel passform finner du även hos andra varumärken som Madewell som jag absolut älskar och för mer en mer snygg denim silhuett använder MiH-jeans det varje gång. Oavsett varumärke du väljer, skulle jag säga att det är ett märke som ägnas åt denim, det är själva engagemanget gör hela skillnaden. Naturligtvis säljer alla dessa märken också andra klädesplagg  men deras berättelse kommer från det ödmjuka blå tyget.

Heritage Brands för klassiker 

Moderna märken för en enkel fit

Stilrena märken för on-trend stilar 

Ta det lugnt  och ge dig själv lite tid

 

Kom ihåg att andas. Förvänta dig inte att hitta de perfekta jeansen på en gång eller att det går lika snabbt som att gå in i matvaruaffären och hitta din favoritmandelmjölk. Det här är inte den typen av grab-and-go shopping, du behöver tid att utforska för att hitta ditt favoritmärke och prova nya modeller.

Sätt på vattenkokaren, gör i ordning lite lugnande ingefära te, mys ner dig i en filt och gör några andningsövningar. Nu är du redo att plocka upp din bärbara dator och placera den på ditt knä och att ta en titt på allt som finns att erbjuda. På Fashiola hittar du ett stort urval av jeans och märken, vilket gör det superlätt att söka och jämföra olika modeller.

 

Hur hittar man rätt jeans online-968

Dags att lämna din komfort zone

Hur hittar du rätt jeans online? Att lämna din komfortzon, må vara något av de bästa tipsen. Vanligtvis är folk rädda att testa på en ny modell, men vanligtvis när man gör detta kommer man få en ögonöppnande känsla om att det finns massvis med modeller som passar din kroppsform ännu bättre. Därför rekommenderar vi detta varmt att testa, eftersom resultatet oftast är överraskande positivt! Vissa av oss tycker att flared- jeans bara tillhör 70-talet, boyfriend eller wide jeans är smickrande, skinny jeans är för snäva och obekväma och mamma-jeans bara är för fotbollsmammor. Våga testa något nytt och se själv!

Kasta alla dina antaganden ut genom fönstret och var öppen för att prova nya saker. Det är en sak att hålla sig till något du vet passar och du kommer att bära mycket, men det är en annan att hålla sig till något eftersom du helt enkelt är rädd eller lat för att prova något annat. Jag skulle kunna berätta för dig hur många jeans passar vilken kroppstyp, men det behöver vi en ny blogg för. Som ett exempel är jag själv kort och vad som skulle betraktas som päronformad, och därför skulle de flesta säga att undvika breda herr jeans, men det är praktiskt taget allt jag bär ... Så egentligen handlar det om att prova saker och se vad du gillar bäst!

Inspireras


Det är ganska troligt att du inte riktigt vet var du ska börja när det gäller att hitta rätt jeans online men få inte panik, det finns alltid Pinterest. Slå upp klassiska denimikoner som Jane Birkin, Kate Moss och Farah Fawcett och gör en liten moodboard för dig själv för att hitta en klassisk och tidlös stil att kopiera. Min personliga fallback-inspiration och många andra skulle vara Rachel och Monica i 90-talets Friends-avsnitt. Men du behöver inte gå tillbaka i tiden, kolla in de senaste IT-flickorna och spara några bilder på jeans som du tycker är riktigt coola. Jag älskar verkligen Jeanne Damas raka, mom- jeans ser nyligen ut och som alltid är Alexa Chung gudinnan i alla avslappnade men ändå knäppa och coola jeans. Ta reda på vilken typ av modell de har på sig och kanske till och med från vilket märke och prova dem själv.

 

Hur hittar man rätt jeans online-968

Leta efter det perfekta midjemåttet


Ja, det är viktigt att jeasen sitter bara längs benen, men ännu viktigare är att hitta ett par jeans som sitter bekvämt runt midjan och passar din kroppsform. Nedan hittar du olika midjemått och modeller som passar din kroppstyp. 

  • Low Rise

En låg midja kan verkligen betona kurviga höfter och nej, det är inte en dålig sak, det är faktiskt en härlig och sexig sak! Det ses ofta som en mer bekväm modell eftersom höga midjor kan klämma i midjan - om så är fallet köper du helt fel jeans. Min rädsla med lågmidjade jeans är att mina underkläder ska synas och låt oss vara ärliga, det sker ofta ... Så för bekvämlighet skulle jag säga välja ett par som är lite högre i midjan eller mid-rise.

  • Mid Rise

En medelhög midja är en ganska säker satsning när du letar efter tidlöst och bekväma jeans som passar din kroppstyp. Det kan lägga till lite struktur i midjan och passar med de flesta typer av toppar. Ett par Midj -Rise jeans är perfekt för när du letar efter ett klassiskt och mångsidigt par skinny eller slim jeans.

  • High Rise 

Höga jeans ska sitta runt magen, så ja, det är ganska högt. De ses som en trendig passform men förutom den eftertraktade retro känslan kan de också vara mycket smickrande i både skinny passformar och baggy eller breda. Det är bra för korta människor, eftersom det kommer att förlänga benen och kommer att framhäva timglasformer mycket bra.

Förhoppningsvis hjälper den här guiden dig lite på traven när du försöker ta reda på hur du hittar rätt jeans online. Jag har valt ut några av de bästa jeansen på Fashiola just nu,  utforska och inspireras här!

 

Love, AnnaAnna Øverås
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG