Månadens trend: Februari 2018

Av Lena Steffen | Trender | 2018-03-06
Månedens trend: Februar 2018

Månaden februari lider mot sitt slut men det ger mig ändå en sista möjlighet att introducera trenden för denna månad. Trenden jag kommer prata om är ingen mindre än trenchcoaten

Svar ja, detta är ett klassiskt och tidlöst plagg som var ett genomgående tema på många catwalks för säsongen SS18. Spana in mina tips för månadens trend för februari här nedan.  

Trenchcoaten 

För evigt ett klassiskt plagg samt en symbol från den engelska modehuset Burberry. Trenchcoaten är klassisk men samtidigt ett plagg som genom åren har anpassats utefter de dåvarande eller nuvarande  trenderna. Vare sig anpassningarna eller moderniseringarna av detta plagg, förblir trenchcoaten ett klassiskt plagg. Från Jackie O till Rihanna, trenchcoaten har lyckats fånga upp alla de glamorösa ikonerna från olika tidsera. Plagget är enkelt, tidlöst coch glamoröst, vilket har möjliggjort designers egna tolkning av plagget, vilket vi kan meddela verkligen har gjort en entré på modevisningarna 2018. Från John Galliano som kombinerar plagget med en speglar för Maison Margiela, Balenciaga kombinerade trenchcoaten med en jeansjacka och Sarah Burton för Alexander McQueen som dekorerade plagget med rosa mönster. 

Hur man adopterar trenden 

Trenchcoaten är plagget som försäkrar att övergången mellan vinter och vår går så smidigt och kyl-vänligt som möjigt. För 2018 går vi ifrån det klassiska formatet av trenchcoaten. År 2018 is all about färger, mönster och olika material! Mitt tips för hur du kan använda trenchcoaten är att antingen välja en coolare färg eller en trenchcoat i ett häftigt material. Teorin om more-is-more, vilket betyder att kombination av både en cool färg och ett häftigt material, är inte min kopp te. Enligt mig är less-is-more, more, vilket leder mig till en enkel kombination av ett par mom jeans, en vit skjorta och ett par sneakers, som den bästa matchningen av detta plagg. Eller varför inte en maxiklänning och ett par sandaler när varmare tider är på ingång.  

Love, LenaLena Steffen
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG