Trenderna för 2017 är här!

Av Hanna Wolf | Trender | 2017-01-04

En nytt år har börjat, vilket även innebär en ny säsong och nya trender. Men innan vi helt och hållet göttar ner oss i trenderna för 2017, ska vi ta en återblick och spana de hetaste trenderna för år 2016. Något vi i alla fall kan nämna är den nya färgen för 2017 från PANTONE. Vi säger Bye Bye till Rose Quartz och Serenity och välkomnar istället GREENERY! För er som inte vet, är PANTONE färginstitutet som varje år nominerar årets färg. Om pastell och mjuka toner var färgerna för 2016, är 2017 året för fräschhet och en ny start. Den uppfriskande färgen av grönt väcker och förnyar, och vem kan inte behöva det efter allt om hände år 2016. 

2016: En resa till 90-talet

Mjuka pastellfärger må, som tidigare ha nämnt, ha varit färgerna för 2016 men förra året var minst sagt inte mjukt eller återhållsamt. Det var bokstavligen talat som att ta tidsmaskinen och åka tillbaka till 90-talet. Det var nog ingen som missade Chokern som en av de hetaste trenderna för 2016. Platåsneakers och patchwork jeans kommer inte långt efter, såsom hängselbyxan och vintertrenderna metallic och sammet. Men oavsett om trenderna handlade om slip-over-skjortan eller randigt, var 2016 utan tvekan ett eventfullt år som inte bara presenterade överraskningar inom modevärlden. 

DIY & Statementplagg: Trenderna 2017

Förutom den fräsha gröna trenden, som lanserades som färgen för år 2017, kan vi meddela att det kommande året har några riktiga ess i rockärmen som vi ser fram emot.

Patchwork

Var patchwork, eller som på svenska: lappteknik, kanske din grej? Super! Får då kan vi meddela att du kan ta patchworkplaggen med dig in i detta år då trenden fortsätter- och blir till och med större! Customized Clothing är begreppet och beräknas bli en av de främsta trenderna för året.

Gör ett statement

En annan trend som kan skymtas i butikerna är statement skjortor och tröjor och är absolut en av min favorit för år 2017. Generellt försöker 2017 verkligen göra ett avtryck (Däremot är det svårt då föregående år var relativt händelserikt). Med spektakulöra örhängen, extravaganta detaljer och starka färger tar 2017 i alla fall i med full kraft. Hold on, jag tror bestämt vi åker tillbaka till 80-talet!  

Kostymen

Kostymen gjorde avtryck redan förra året men nu gör den verkligen entré! Det där med kostym för år 2017 kan dock vara lite trixigt då du bör se till att satsa på en modell i oversize men samtidigt att en variant som sitter snyggt och städat. Svårt eller inte, detta är absolut en fullpottare! 

Trenderna för 2017!

Folklore

Stickade tröjor i mönster, den använda läderväskan eller den vävda toppen. Folklore-trenden kunde vi se redan 2016, men trenden tar ett ännu större kliv för det nya året, så se upp! 

Blommigt

Sidenplagg, vackra kaftaner eller oversize blusar - trenden för 2017 bör du satsa på ett blommigt tyg för några av dessa (eller kanske alla!) plagg. 

Vi önskar er alla en god fortsättning och ett nytt stylish år! 

Trenderna för 2017!
Love, HannaHanna Wolf
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG