Vita klänningar som lyser upp Lucia

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2022-12-02 17:30
Vita klänningar som lyser upp Lucia
En kvinna bärandes vit klänning i skört material

Luciahelgen är en vacker tradition i Sverige och den är förknippad med färgen vit för att symbolisera renhet och godhet och är också mycket vackert tillsammans med snön. Fashiola listar några klänningstyper som kan vara vackert inför högtiden.

Spetsklänningen

Vill du känna dig extra vacker är den vita spetsklänningen någonting att satsa på. Materialet ska sitta perfekt mot din kropp och klänningstypen är också gjort för precis det. Om det är en bra spetsklänning det vill säga. Överraska någon du gillar med att komma med en extra vacker spetsklänning till lussekaffet. 

Sidesklänningen

Den klänning som förmodligen förknippas bäst med Lucia är just silkesklänningen. Det är ju den som Lucian i staden bär själv under firandet. Tillsammans med ljuskronan i håret och det röda sidenbandet sitter den vita silkesklänningen vackert och den bör alltid vara av maxityp

Bomullsklänningen

Den som vill åt ett mindre formellt alternativ är bomullsklänningen att föredra. Det är vackert också med en bomulls/polyesterblandning för att få lite stretch i tyget som klänningen är sydd av. Passar perfekt för den som vill vara fin men inte ta stjärnglansen av Lucia när hon står och sjunger. Det är ju trots allt hennes högtid. Du får dock passa dig för alla levande ljus just under luciafirandet! Bomull brinner lätt upp. 

Vi på FASHIOLA önskar dig en mycket trevlig Lucia och ta det lugnt med glöggen!

Vita klänningar som lyser upp Lucia
Glöm inte kaffet och lussekatterna! Handlas som bäst på en julmarknad.
Vita klänningar som lyser upp Lucia
Luciafirandet är snart igång! Och efter lucia kommer julen med tillhörande gran.
Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG