Fashiola - den internationella sökmotorn för mode – kommer till Sverige

Amsterdam - Första september 2016

Ett nytt, fräscht och modernt sätt att shoppa online

I veckan lanserades den internationella sökmotorn för mode, Fashiola (www.fashiola.se), i Sverige. Fashiola – ’The Fashion Finder’ – är det nya och enkla sättet att hitta produkter online, från alla kända modemärken för kvinnor, män och barn. Fashiola.se är den första webbsidan för e-handel av sitt slag i Sverige, och låter sina besökare bläddra mellan landets bästa modeprodukter. Märken som erbjuds på www.fashiola.se inkluderar Nelly.com, H&M, Boozt.com, Urban Outfitters, Sportamore och MQ, och nya favoriter läggs till varje månad. Som del av lanseringen av Fashiola.se presenterar de fem av dess samarbetspartners: Boohoo, Superdry, River Island, Hunkemöller och Tommy Hilfiger.

Internationellt erbjuder Fashiola redan över 10 miljoner produkter från mer än 600 butiker. De är en favorit bland modefantaster överallt och har i dagsläget mer än 2,5 miljoner unika besökare per månad. Fashiola sticker ut med sin unika sökteknik, som garanterar att shoppare hittar vad de söker både snabbt och enkelt. De erbjuder bland annat smidiga sökfilter som storlek, märke, material, rabatt, prisnivå och mer. Fashiola’s användare kan även ställa in notiser som talar om när det finns rabatterade priser, eller när en utsåld produkt eller storlek åter går att beställa. Deras app finns nu även att ladda ner i Sverige och har hittills installerats över 150 tusen gånger på andra marknader. Med år av erfarenhet i ryggen expanderar nu Fashiola till Sverige, och tar med sig en hög förståelse för vad mode och onlineshopping verkligen ska handla om.

Fashiola erbjuder inte bara shopping – webbsidan inspirerar även sina besökare genom att publicera en egen modeblogg, med dagliga uppdateringar från modeexperter. Allt publiceras också på Fashiola’s sociala medier, vilka tillsammans har över 85 tusen följare. Webbsidans användare uppmuntras dessutom att vara kreativa – du kan t.ex. sätta ihop en egen stylebook att dela med vänner och andra shoppingfantaster. Fashiola’s stylebook är ett nytt och unikt koncept, som genererar innehåll och utveckling av modeprodukter utefter användning. Dessutom gör det online shopping ännu roligare!

Peter Langenkamp, VD för Fashiola, kommenterar
"Vi är glada över att ha anlänt till Sverige och till en sådan stark marknad för online mode. Vi tror att det finns en stor efterfrågan för den service som vi erbjuder, och vi är mycket engagerade i att förse marknaden med ett snabbt, enkelt och unikt sätt att shoppa online. Styrkan i vårt märke återspeglas tydligt i de fantastiska partners vi har inom Sveriges modebransch. Det finns tusen modebutiker online, men hur ska besökare orka leta om det inte finns ett snabbt sätt att söka på specifika plagg? Vi har löst problemet genom att erbjuda en total översikt över alla märken, priser och stilar, samt tillgänglighet i rätt storlek och till marknadens bästa pris. Vi är mycket glada över att ha expanderat till Sverige - som är den första skandinaviska marknaden vi gjort entré på och där vi ser stor potential - och är övertygade om att Fashiola kommer att bli en stor succé bland shoppare och modefantaster."

Framgångssaga
Efter framgångsrika lanseringar i fler än tio europeiska länder har Fashiola nu tagit steget in på den svenska marknaden och gör första gången entré i Skandinavien.<br/
Allt började år 2012 i Holland med en idé om att förenkla onlineshopping. Webbsidan Kleding.nl lanserades och blev snabbt en hit på den holländska marknaden. Idag är Kleding.nl marknadsledande och med ytterliga framgångsrika lanseringar, som Fashiola, fortsätter de att expandera. Företaget är nu lanserade utanför Europas gränser och härnäst är det världsomfattande framgång som står på agendan!

Månadsvisa internationella resultat
2.500.000 Besökare
40.000 Transaktioner
4,5% Conversion rate
9.000.000 Sidvisningar
33.350.000 SEK Omsättning

Publiceras på:

Ehandel.se
Handelstrender.se

Fashiola mediebevakning

Kontakt PR
info@fashiola.se

www.fashiola.se
Adress: Joop Geesinkweg 901-999 Ground 1-3 floor. 1114 AB Amsterdam-Duivendrech - The Netherlands