Herrmode 2022: De största trenderna i vinter

Av Gustav O | Annonsvilkor | 2023-01-11 15:38
Herrmode 2022: De största trenderna i vinter
En klassisk bomberjacka med tillhörande jeans

Årets största högtid är förbi och det nya året har anlänt och det är dags att ta fram dunjackan och det där varma stövlarna.

 

 Eller om du inte äger dessa är det dags att köpa nya! Uppdatera garderoben med vintriga plagg som varma cardigans, hoodies, byxor och en puffig jacka. Om du är en man och gillar att se bra ut och följa de senaste trenderna, kan vi garantera att herrmode 2022 inte kommer att lämna dig kall i vinter!  

Herrmode 2022: De största trenderna i vinter

Det viktigaste elementet i herrmode för denna vintersäsong är att vara praktisk. Catwalksen för A/W 2019/20 innehöll ett flertal jackor, byxor och andra kläder inspirerade av arbetskläder, jordnära toner och element från 90-talet. I den här bloggen kommer vi att presentera 5 favorittrender för män för denna säsong.

  1. Läder på läder

  2. Praktiska kläder

  3. Shearling

  4. Bruna nyanser

  5. 90-tals rutor

Herrmode 2020: De största trenderna i vinter-944
Skinnjackan med tillhörande läder!

1. Läder på läder

Läder är ett riktigt populärt material för herrar denna vinter. Alla kommer förmodligen att hitta en gammal, god och pålitlig skinnjacka i garderoben som används ordentligt varje säsong, och detta kommer särskilt trenda i vinter. Den här säsongen tar de modemedvetna ett steg längre med lädertrenden. Man kunde se  massor av Matrix-inspirerade kläder på catwalken, långa skinnjackor och kläder tillverkade endast i läder. Om en lång skinnjacka inte exakt passar din stil, är skinnstövlar ett bra val. För de modiga rekommenderar vi att du provar läderbyxor.

2. Praktiska kläder

Ytterkläder och arbetsinspirerade kläder dominerade catwalken under A/W 2019/2020 för herrkläder. Vandringsinspirerade outdoorskor, praktiska ryggsäckar, stora jackor med massor av fickor, nylonbälten, allt du kan behöva för en vandring eller till och med  för en världsresa. Apparel gör det enkelt att omfamna denna trend, till exempel med bumbags eller med ett bälte, eftersom dessa kommer att göra din outfit ännu mer trendig. Eller så kan du go-all-in och skaffa en trendig stor jacka med en massa fickor. Hur som helst, är ett måste att matcha detta med ett par läderstövlar eller Timberland-skor.

 

Herrmode 2020: De största trenderna i vinter-944
Jeans med fodrad jacka är en mycket snygg kombination!

3. Shearling

Ett absolut måste för både män och kvinnor den kommande vintern är en skjuvjacka. Shearlingjackor var redan populära förra året, men denna säsong passar modellen perfekt in i utility  trenden. Shearlingjackan är inte bara supertrendig utan även riktigt varm, vilket naturligtvis är mycket viktigt för att hålla sig varm under den svenska vinter. Shearlingjackor finns i många färger, men det bästa valet är brunt eller beige, som passar perfekt med nästa trend vi kommer presentera.

 

4. Bruna nyanser

Brown är definitivt IT-färgen i vinter. Bruna nyanser är perfekta för praktiska ytterkläder som en brun shearling jacka, cardigan eller bomberjackor. Bruna ytterkläder är även ett trevligt komplement av färgen grundsvart, vilket även syns mycket under de kyligare månaderna. Herrmode 2020 kommer därför leverera mycket brunt för de modemedvetna den här säsongen.

 

5. 90-tals rutor

90-tals inspirerade plagg visades mycket på catwalksen under hösten, och nu vill vi därför fokusera specifikt på rutmönstret, som var en stor trend under 90-talet. Tänk stora skjortor, rutiga kappor och rutiga byxor. Om du verkligen är modig kan du till och med kombinera olika designer, för med denna trend more is more! Speciellt klassiska röda rutiga skogsarbetarskjortor kommer att vara populärt  herrmode 2022 under vinterhalvåret.

Love, GustavGustav O
Intresserad?

Dela denna blogg med dina vänner!

KOMMENTERA DENNA BLOGG